U poslednjoj utakmici drugog kola Super lige Srbije, Stari Grad je izgubio od Beograda sa ubedljivih 15:4.

Vicešampion Prve A lige Srbije pretrpeo je neočekivano ubedljiv poraz od rivala od kojeg je bio bolji dva puta u ovoj sezoni, a najveću razliku igrači Beograda napravili su u poslednjih osam minuta, kada su od 8:4 stigli do konačnih 15:4.

Egal borba se vodila u prvom poluvremenu na Dorćolu. Poveo je Beograd, a zatim su preokrenuli Aleksandar Mirković i Hamed Kanbanan. Ipak, Beograd je u završnici prvog perioda stigao do novog vođstva, a minimalnu prednost je zadržao do kraja prvog poluvremena (4:3). Tim sa Tašmajdana je ključnu razliku stekao u uvodnim minutima drugog poluvremena, kada je poveo 7:3. Do kraja treće četvrtine Mirković je smanjio na 7:4, zatim je Beograd odmah odgovorio novim golom i u poslednjem periodu je prednost samo rasla.

Posle dva odigrana kola u grupi za plasman od 7. do 10. mesta Zemun ima šest bodova, Valjevo Gorenje i Beograd po tri, a Stari Grad je bez bodova.

Beograd – Stari Grad 15:4 (3:2, 1:1, 4:1, 7:0)

Sudije: Stefanović i Balažević. Isključenja: Beograd 14, Stari Grad 14. Peterci: Beograd 1 (1).

BEOGRAD: Spasojević, Putra, Mulia 2, Tasić 1, M. Šuberić 2, Ražnatović 1, Pokrajac 1, J. Šuberić 2, Lovadinov, Bosić 2, Đujić, Filipović 2, Kovačević, Beronja. Trener: Milosavljević.

STARI GRAD: Aleksić, Popović, Mulić, Mirković 2, Tomašević, Spasić, Barbarez, Lazić, Radanović, Lalić, Trajković 1, Stojanović, Kolesko, Mazak 1. Trener: Mijalkovski.

Foto: Marko Stojanović