U prvoj utakmici za 11. mesto u Super ligi Srbije, koje vodi u baraž za opstanak u takmičenju, vaterpolisti Starog Grada pobedili su u gostima Taš rezultatom 19:14 i tako su ostvarili sjajan rezultat pred revanš, koji je na programu u subotu na Dorćolu.

Stari Grad je do treće vezane pobede nad ekipom Taša došao zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjih osam minuta. Naime, ekipa Zorana Mijalkovskog je gubila 14:13 pred početak četvrtog perioda, ali je furioznom igrom došla do preokreta, postigla šest golova u nizu i na kraju slavila ubedljivim rezultatom.

Taš je bolje otvorio meč, pa je u prvoj četvrtini vodio sa 3:1, a zatim je još dva puta imao minimalnu prednost. Posle osam minuta bilo je 5:5, da bi gosti u nastavku preuzeli kontrolu, pa je sredinom druge četvrtine bilo 9:6, a na poluvremenu je bilo 10:8.

Ipak, Taš se brzo vratio u igru, pa je već posle minut i po igre u drugom poluvremenu došao do izjednačenja (10:10). Vodila se velika borba, igralo se gol za gol, a sve je rešeno u već pomenutoj četvrtoj četvrtini, kada su gosti bili veoma raspoloženi.

Nikola Nikolov je predvodio Stari Grad sa četiri gola, dok su Marko Bolović i Mateja Asanović dodali po tri. Matija Tonković, Radovan Latinović i Luka Gligorijević su po dva puta bili precizni, a Aleksandar Marković, Aleksa Nešić i Dragan Marjanović po jednom.

Taš – Stari Grad 14:19 (5:5, 3:5, 6:3, 0:6)

Bazen Tašmajdan. Sudije:Srećković i Putniković. Isključenja: Taš 12, Stari grad 16. Peterci: Taš 1, Stari grad 2.

TAŠ: Cerović, M.Aleksandrov 5, Milićević 2, D.Aleksandrov, Stevović 2, Janošević, Kosić 1, Mitrović 3, Kujović, Aleksić, Manić, Katlin 1, Barudžija, Ivanović.

STARI GRAD: Balfanbajev, Asanović 3, Pantelić, Marković 1, Tonković 2, Latinović 2,Arsin, Gligorijević 2, Nešić 1, Bolović 3, Nikolov 4, Sretković, Marjanović 1.