Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, pošto je posle remija sa Crnom Gorom (10:10) pobedila domaću selekciju sa ubedljivih 22:2. Srbija u petak od 9:30 po srpskom vremenu igra sa Grčkom za prvo mesto u grupi, a poraženi u tom duelu zauzeće treće mesto. U slučaju nerešenog rezultata ima mnogo kombinacija, pošto su i Crna Gora i Grčka odigrale nerešeno 10:10.

Pitanje pobednika u duelu sa Južnom Korejom nije se postavljalo. Srbija je sjajno otvorila duel i već posle nekoliko minuta bilo je 4:0. Razlika je konstantno rasla i na poluvremenu je bilo 11:1. Nešto slabiji ritam bio je u trećem periodu, a domaća selekcija je pružila solidan otpor. U četvrti period Srbija je ušla silovito, postigla pet golova za tri minuta, ali zatim ponovo usporila ritam i rutinski privela meč kraju.

Briljirao je Nikola Jakšić sa pet golova, dok su Miloš Ćuk i Đorđe Lazić postigli po tri.

Srbija – Južna Koreja 22:2 (6:1,5:0, 4:1, 7:0)

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, V.Rašović 1, Randjelović 1, Ćuk 3, Lazić 3, Vico 1, Dedović 2, Jakšić 5, Drašović 2, Stojanović 1, S.Rašović 2, Dobožanov. Selektor: Savić.

JUŽNA KOREJA: Li, D.Kim, B.Kim, S.Li, D. Gvon, S.Li, J.Gvon, M.Kim 1, Ću, Han 1, Seo, Song, Jung. Selektor: Kimura