Povodom pričinjene štete od 2.620 EUR, koju je našem klubu naneo reprezentativac Irana, Hamed Malak Khanbanan, a na osnovu ovlašćenja UO, oglasio se Predsednik Vaterpolo kluba „Stari Grad“, Srđan Bukilica, koji je istakao:

Želim da obavestim sportsku javnost da se Vaterpolo klub „Stari Grad“ obratio za pomoć nadležnim institucijama, prvenstveno Vaterpolo Savezu Srbije, zatim Ministarstvu omladine i sporta, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, kako bi zajednički pronašli mogućnost nadoknade štete u navedenom iznosu.

Bukilica je rekao da očekuje podršku VSS.

Posebno podvlačimo da očekujemo podršku i angažovanje krovne organizacije, kao i njenog Predsednika, Viktora Jelenića, u direktnoj komunikaciji sa Vaterpolo federacijom Irana. Takođe, dobili smo veoma pozitivne signale iz gore navedenih Ministarstava.

Od ranije je poznato da je klub prošle godine uspostavio saradnju sa Vaterpolo federacijom Irana, čiji je selektor proslavljeni srpski reprezentativac, Aleksandar Ćirić, smatrajući da je to u obostranom interesu.

Želeli smo da pružimo priliku igračima iz Irana da se usavršavaju i napreduju kroz nastupe u Prvoj A ligi i Super ligi Srbije i verovali da će to značiti i selektoru Ćiriću. Istovremeno, nadogradili smo mladu ekipu igračima iz inostranstva. Saradnjom je dogovoreno da vaterpolisti iz Irana dobiju mobilne telefone, za lakši i sigurniji kontakt, radi njihove bezbednosti, jer kroz Beograd prolazi migrantska ruta. Takođe smo dali garancije pri dobijanju vize.

Međutim, problem je nastao po završetku sezone 2018/2019, kada je reprezentativac Irana, Hamed Malak Khanbanan, vratio mobilni telefon klubu bez SIM kartice.

On je SIM karticu prisvojio za sebe u otputovao u Teheran. Nakon saznanja da je Hamed zadržao karticu, klub je zvaničnim putem blokirao istu preko Telekoma Srbije. Ispostavilo se da je to bilo kasno, jer je koristio SIM karticu za prenos mobilnih podataka u romingu, kada je sleteo na aerodrom u Istanbulu i priključio se na tursku mobilnu mrežu – rekao je Bukilica i dodao:

Sa žaljenjem ističem da do današnjeg dana nismo naišli na pozitivnu reakciju oko rešenja problema Federacije Irana, kao i selektora Ćirića, te smo bili primorani da se obratimo nadležim institucijama.

Predsednik VK Stari Grad na kraju je apelovao na druge klubove da budu oprezni:

Ujedno koristim priliku da apelujem na druge klubove u zemlji da budu oprezni prilikom angažovanja stranih igrača, a posebno da iskažu solidarnost sa našim klubom tako što ubuduće neće sarađivati sa Federacijom Irana, koja nije pokazala ni malo interesovanje, želju da pomogne da se situacija reši na najbolji mogući način.