Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog šampionata u Južnoj Koreji, pošto je danas u četvrtfinalu izgubila od mnogo raspoloženije Španije sa Španije 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2).

Španci su sjajno otvorili utakmicu i poveli su 2:0, dok su imali i dve prilike za „+3“. U završnici prvog perioda smanjio je Strahinja Rašović, koji je danas bio najefikasniji sa četiri pogotka. Međutim, u drugom periodu Španija je zaigrala još bolje. Rodžer Tahulj sa dva gola sa centarske pozicije, odnosno Alberto Munariz i Alvaro Granados sa spoljnih pozicija, doneli su Španiji pet golova razlike (6:1). Često su Španci imali igrača više, dok sa druge strane napad Srbije nije funkcionisao kao u meču sa Grčkom.

Rašović i Nikola Jakšić su smanjili na 7:3 do odlaska na odmor, a u nastavku je Srbija konstantno pokušavala da spusti razliku, ali je samo u dva navrata stigla na „-3“. Za nešto više bilo je potrebno i malo sreće i više koncentracije, pošto su srpski vaterpolisti nekoliko puta, kada su imali priliku da stignu na „-2“ grešili u dodavanju.