Muška vaterpolo reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji na petom mestu, pošto je danas pobedila Australiju rezultatom 13:9. Srpski vaterpolisti su odigrali perfektno prvo poluvreme, u kojem su u jenom trenutku imali i vođstvo od 9:1.

Podmlađena Srbija je u gotovo svakom minutu prvog perioda tresla mrežu Australije i u završnici je vodila 6:0. Na poluvremenu je bilo 9:3, a u nastavku su Australijanci uspeli da se trgnu i smanje zaostatak na 10:7. Međutim, raspoloženi Miloš Ćuk i Strahinja Rašović, kao i golman Dimitrije Rističević, uspeli su da sačuvaju pobedu Srbije.

Selekcija Dejana Savića na ovom takmičenju je ostvarila četiri pobede, jedan poraz i remi. Ipak, ostaje žal za lošim prvim poluvremenom u četvrtfinalu sa Španijom.

Srbija – Australija 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4)

Srbija: Rističević, Dobožanov, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 4, Lazić 1, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović 1, Stojanović, S. Rašović 4.

Australija: Denerli, Hrisantos, Kembel 1, Dž. Ford 1, Kajes, Pauer, L. Edvards 1, Rouč, Janger 2, A. Ford 2, Put, Houden, B. Edvards 1.