Vaterpolo klub Stari Grad priprema se za novu sezonu, u kojoj želi da postigne još bolje rezultate.

Pre tri godine donete su odluke o strateškom razvoju VK „Stari Grad“, a prioriteti su bili da se poboljša rad sa mlađim kategorijama, kako bi mladi vaterpolisti u jednom trenutku zaigrali za prvi tim, kao i značajno podmlađivanje seniorske ekipe, koja bi duži niz godina ostala na okupu.

U kontinuitetu se radilo na tome i posle analize, predsednik VK Stari Grad, Srđan Bukilica, rekao je:

Iz sezone u sezonu smo sa mladim igračima igrali zapaženu ulogu u Prvenstvu Srbije, a u prethodnoj smo se plasirali u Super ligu, igrali za plasman od 7. do 10. mesta i borili se za plasman u Regionalnu ligu. Posebno smo ponosni na prostu činjenicu, da je prosek bio 20 godina, da su mlađi igrači izneli određeni teret i izvan svojih mogućnosti, a posebno da je kostur ekipe zadržan od pre tri godine. Paralelno sa tim napravljena je solidna okosnica radom sa mlađim kategorijama, posebno u predseniorskoj kategoriji, zahvaljujući posebnim i predanim radom, šefa struke i prvog trenera Zorana Mijalkovskog.

Prošle sezone vaterpolisti Starog Grada su se do poslednjeg kola borili za šampionsku titulu u Prvoj A ligi Srbije, a potom su igrali u Super ligi, ali nisu uspeli da se plasiraju u Regionalnu ligu.

Bukilica smatra da će rad u prethodnim sezonama doći do izražaja i konačno zaokružiti kompletnu sliku advekvatnim rezultatima.

Prvi tim je ostao na okupu od prethodne sezone, nismo imali odlaske i posebno nas raduje to što smo produžili saradnju sa najboljim igračima. Tokom leta smo svi vredno radili, posebno struka, kako bi postojećim igračima dala neku novu i adekvatnu vrednost na određenim pozicijama u timu.

Struka je vredno radila na pojačanjima ovog leta, a stigli su Filip Cvetković, bivši centar Šapca i Valjeva, potom Luka Bosić, koji je igrao za Radnički i Beograd i na kraju povratnik u srpski vaterpolo, Luka Stefanović, koji je i ranije nosio kapicu Staro Grada.

Nismo završili prelazni rok, jer pregovaramo sa još dvojicom iskusnih igrača, koji bi svojim iskustvom doneli sigurnost ekipi. Takođe, prvom timu smo priključili pet mlađih igrača, koji ravnopravno konkurišu za mesto u ekipi – rekao je Bukilica i dodao da postoji plan da se pojača i stručni kadar dovođenjem iskusnih trenerskih imena.

U prethodnoj sezoni klubovi koji su igrali Prvu A ligu Srbije mogli su da se bore samo za sedmo mesto. Vaterpolo klub Stari Grad se zalaže da se takav sistem takmičenja promeni.

Naš predlog i inicijativu sa godišnje skupštine Vaterpolo saveza Srbije podržali su i drugi klubovi, zbog mogućnosti da se promeni sistem takmičenja u narednoj sezoni. Uredno smo uputili dopis na sve relevantne adrese u VSS, kako bi organizovali sastanak sa zainteresovanim klubovima. Potrebna je neka vrsta okruglog stola, kako bi zajednički napravili predlog prihvatljiv za sve klubove. Ovakvu inicijativu su podržali svi veći klubovi u Srbiji, ali do današnjeg dana, osim nekih usmenih razgovora, nismo dobili nikakav odgovor od krovne organizacije – rekao je Bukilica i dodao:

Iskreno se nadam da je to posledica toga što je Srbija bila domaćin finalnog turnira Svetske lige, a zatim se igralo Svetsko prvenstvo, ali se nadam da ćemo u narednih nedelju dana dobiti poziv za sastanak ili neko pisano obaveštenje šta će se desiti u narednoj takmičarskoj sezoni.