Vaterpolo savez Srbije saopštio je danas da je Vlada Srbije posle sastanka Predsednika Srbije i Predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Aleksandra Vučića i Viktora Jelenića, prihvatila predlog da finansijski pomogne rad srpskih klubova, 23 muška i šest ženskih.

Tim povodom, saopštenjem se oglasio Vaterpolo klub „Stari Grad“:

Poštovani prijatelji sporta,

VK „Stari Grad“ zahvaljuje se prvenstveno na inicijativi, a sada i pomoći srpskim klubovima od strane Vlade Republike Srbije, Predsednici Vlade, Vaterpolo Savezu Srbije i Predsedniku. Nadamo se da je to samo početak, da će VSS nastaviti da radi na ideji kategorizacije klubova, koja je predložena od strane našeg kluba, prepoznati klubove koji zaista žele da napreduju, posebno da kroz svoju školu stvaraju buduće igrače, reprezentativce i šampione ovog sporta.

Iako je VK „Stari Grad“ veoma mali i mlad klub, posebno želimo da se zahvalimo Predsedniku Republike Srbije g-dinu Aleksandru Vučiću, koji je i pored svih obaveza našao vremena da sasluša, razume i predloži mogućnost pomoći srpskim klubovima i vaterpolo sportu u celini.

Sa druge strane VK „Stari Grad“ će učiniti sve da namenska sredstva potroši na adekvatan način, posebno posvećenosti razvoja klubu, kao i razvoja mlađih kategorija, pod adekvatnim stručnim nadzorom“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Predsednik kluba, Srđan Bukilica.