U sedmom kolu i velikom derbiju Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su na bazenu SC „11. april“ od Novog Beograda rezultatom 9:8 (3:3, 0:0, 2:1, 4:4). Ovo je bilo ujedno i poslednje kolo u ovoj godini, pa će Novi Beograd 11. april sa svih sedam pobeda otići na dvomesečnu pauzu, dok je Stari Grad sada na drugom mestu na tabeli sa šest pobeda i jednim porazom. Utakmica između dve najbolje ekipe u Prvoj A ligi Srbije odigrana je pred odlično ispunjenim tribinama, a u potpunosti je opravdala očekivanja. Na kraju je Stari Grad imao priliku da osvoji veliki bod, ali nije iskoristio šansu.

Stari Grad je sjajno otvorio meč, pa je posle tri i po minuta golovima Luke Bosića i Alekse Popovića naš tim vodio 2:0. Međutim, iskusni Đorđe Filipović je iz dva napada sa igračem više doneo izjednačenje Novom Beogradu. Popović je bio precizan za novo vođstvo Starog Grada, ali je minut i po pre završetka prvog perioda Nikola Bursać poravnao na 3:3. U drugoj četvrtini nizali su se napadi gostiju sa igračem više, ali su mreže mirovale i na velikom odmoru je bilo takođe 3:3.

Tim Vladimira Vujasinovića preuzeo je vođstvo početkom treće četvrtine, a Stari Grad naredna tri napada sa igračem više nije uspeo da iskoristi. Međutim, sredinom tog perioda Mika Smelt je poravnao na 4:4, ali domaći nisu dugo čekali na novu prednost i ubrzo su poveli 5:4 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor pred početak odlučujuče četvrtine, pošto Stari Grad još dva napada u kojima je imao brojčanu prednost nije uspeo da iskoristi.

Novi Beograd je poveo 6:4 u odlučujućem delu susreta, ali najbolji strelac Starog Grada, Bosić, sa dva brza gola u 40-ak sekundi izjednačio na 6:6. Sredinom četvrte četvrtine domaći su ponovo stigli do „+2“, ali su Lalić i Siniša Barbarez poravnali na 8:8. i ušlo se u neizvesnih 90 sekundi. Poslednji minut golom je otvorio Marko Manojlović, koji je tako, ispostaviće se, postavio konačnih 9:8. Do kraja Dorćolci nisu uspeli da zatresu mrežu a ponovo je ključna bila loša realizacija napada sa igračem više.

Tokom naredna dva meseca neće biti dosadno. U januaru se igra Evropsko prvenstvo, a u Budimpešti će Srbiju predstavljati vaterpolisti i vaterpolistkinje. Igrači Zorana Mijalkovskog će pripremati za nastavak sezone, gde će pokušati da osvoje prvo mesto u Prvoj A ligi Srbije.

NBG 11. april – Stari Grad 9:8 (3:3, 0:0, 2:1, 4:4)

Bazen Bata Orlić. Sudije: Isključenja: NBG 11.april 16, Stari Grad 9.

NBG 11.APRIL: Rističević, Filipović 3, Popović, Bursać 1, Žeželj, Živković, Nikolov 1, Negus 2, Luka, Bašica, Manojlović 1, Asanović 1, Brakočević, Ilić. Trener: Vujasinović.

STARI GRAD: Aleksić, Popović 2, Mulić, Mirković, Tomašević, Spasić, Barbarez 1, Bosić 3, Stefanović, Lalić 1, Trajković, Giril, Petrović, Smelt 1. Trener: Mijalkovski.