Vaterpolisti Starog Grada u subotu su odigrali prvu utakmicu u 2020. godini. U osmom kolu Prve A lige Srbije, tim Zorana Mijalkovskog pobedio je u Valjevu istoimeni tim rezultatom 10:8 i tako je zadržao drugo mesto na tabeli sa skorom 7/1.

Šestoplasirani tim Prve A lige počeo je odlično i posle osam minuta domaći su vodili 3:0. Stari Grad je prvi pogodak postigao tek u 12. minutu utakmice, kada je Luka Trajković bio precizan. Minut kasnije Aleksa Popović je dodatno smanjio zaostatak, ali su domaći posle jedne prilike sa igračem više povisili na 4:2. Odmah je Luka Bosić smanjio, ali je Valjevo već u narednom napadu ponovo stiglo do dva gola razlike. Ušlo se u poslednji minut utakmice, a tada je sa dva gola izjednačenje doneo najbolji strelac Starog Grada u ovoj sezoni, Luka Bosić – 5:5.

Seriju je nastavio Luka Mulić i, tri minuta pre kraja treće četvrtine, Siniša Barbarez, za vođstvo gostiju od 7:5. Novo izjednačenje doneo je Vulović na otvaranju četvrtog perioda, ali je Stari Grad brzo preko Relje Tomaševića i Milana Lalića ponovo stekao „+2“. Sredinom četvrtog perioda Valjevo je unelo neizvesnost golom za 8:9, a sve dileme otklonio je minut pre kraja Bosić golom za konačnih 10:8. Upravo je on bio najefikasniji igrač pobedničke ekipe sa četiri gola, a isti učinak imao je Vulović iz domaćeg sastava.

Valjevo – Stari Grad 8:10 (3:0, 2:5, 1:2, 2:3)

Bazen Petnica. Sudije: Milović i Srećković. Isključenja: Valjevo 9, Stari Grad 9.

VALJEVO:Đerković, Batinić, Vulović 4, Ristić, Simić 1, Trkulja 1, Radanović, Gligorijević, Popović, Talaja 2, Kikalšvili, Bojović, Rakić, Bosić. Trener: Marković.

STARI GRAD: Aleksić, Popović 1, Mulić 1, Mirković, Tomašević, Spasić, Barbarez 1, Bosić 4, Stefanović, Lalić 1, Trajković 1, Giri, Petrović. Trener: Mijalkovski.