Vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su drugi poraz u Prvoj A ligi Srbije, pošto je u devetom kolu na Dorćolu slavila Spartak Prozivka sa 10:8. Tim Zorana Mijalkovskog bio je favorit u ovom susretu, ali su Subotičani napravili veliko iznenađenje i posle osam vezanih poraza stigli do prvih bodova.

Spartak je u završnici prvog perioda poveo 1:0, da bi potom fantastično otvorio drugu četvrtinu i posle dva i po minuta igre bilo je 4:1 za goste. Uspeo je Stari Grad da priđe na 5:4, potom su gosti poveli 6:4, ali je Luka Stefanović smanjio na 6:5 15 sekundi pre kraja prvog poluvremena.

Igralo se gol za gol u narednim minutima, domaći su jednom došli do izjednačenja, ali su puleni Strahinje Ćalasana ponovo stigli do dva, a početkom četvrte četvrtine i do tri gola razlike.

Do kraja utakmice vicešampion Prve A lige uspeo je samo da ublaži poraz. Najefikasniji na utakmici bio je Milan Ivošević sa četiri gola, dok su za domaće po dva postigli Siniša Barbarez i Luka Stefanović.

Stari Grad – Spartak Prozivka 8:10 (0:1, 5:5, 2:3, 1:1)

Bazen Milan Gale Muškatirović. Sudije: Raković-Krstonošić, Stefanović. Isključenja: Stari Grad 10, Spartak Prozivka 10.

STARI GRAD: Aleksić, Popović, Mulić, Mirković, Tomašević 1, Spasić, Barbarez 2, Bosić, Stefanović 2, Trajković 2, Giri 1, Petrović. Trener: Mijalkovski.

SPARTAK PROZIVKA: Todić, Čabrilo 2, Varkulija, Gligorovski, Varkulija 2, Konatar, Ivošević 4, Dmitrašinović, Bešić 1, Stojanović 1, Radučilo. Trener: Ćalasan.