Vaterpolisti Starog Grada će prvu zvaničnu utakmicu posle gotovo sedam meseci pauze odigrati 26. septembra. Za tada je zakazan početak Super lige, koja se igra u drugačijem formatu u odnosu na prethodne sezone, a ekipa Zorana Mijalkovskog u prvom kolu gostuje Naisu.

Stari Grad nije kompletirao tim za novu sezonu, ali su stigla tri velika pojačanja i Uprava u saradnji sa Stručnim štabom radi na novim pojačanjima, jer će se klub boriti za peto mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Veliki broj igrača iz prethodne sezone će i u narednoj nositi kapicu Starog Grada, ali na golu više neće biti 31-godišnji Darko Aleksić, koji nije mogao da odbije ponudu Crvene zvezde, a klub je napustio i najbolji strelac ekipe iz prošle sezone, Luka Bosić, koji će karijeru nastaviti u rodnom Zrenjaninu.

Najveće pojačanje za mladu ekipu će sigurno biti 34-godišnji Srđan Aksentijević, nekadašnji igrač Partizana, Crvene zvezde, Galatasaraja, Primorja i Kvinta, koji je nastupao i za reprezentaciju Turske. Pored njega, u tim trenera Mijalkovskog dolaze i dva igrača iz Sjedinjenih Američkih Država, sa Univerziteta Pacifik u Stoktonu.

U Srbiju se vraća bivši igrač Beograda i Naisa, Đorđe Stanić. Momak rođen 1998. godine je tokom dve sezone u SAD postigao je 74 pogotka i upisao 54 asistencije, a nastupao je i za mlađe selekcije reprezentacije Srbije.

Iz Sjedinjenih Američkih Država je stigao Luis Araja, koji je tokom četiri godine u srednjoj školi postigao više od 380 golova, a na koledžu više od 130. Branio je boje mlade reprezentacije na Juniorskim Pan Američkim igrama 2016. godine, kada je sa 29 golova bio treći strelac turnira.

Luis Araja

Pored Starog Grada i Naisa, u Super ligi će igrati Radnički, Crvena zvezda, Šabac, Partizan, Vojvodina, Banjica, Zemun i Novi Beograd 11. april. Veliki broj srpskih igrača se vratio u zemlju i u domaćim takmičenjima će ponovo igrati Gavril Subotić, Marko Avramović, Miloš Ćuk, Strahinja Rašović, Draško Gogov, Ognjen Stojanović, Ivan Basara i drugi, te nema sumnje da će ovo biti veoma uzbudljiva sezona.