Još dva dana su ostala do početka Super lige Srbije, a vaterpolisti Starog Grada u prvom kolu gostuju u Nišu, gde se u subotu od 20 sati sastaju sa ekipom Naisa.

U klub sa Dorćola je kao najveće pojačanje stigao iskusni Srđan Aksentijević, bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde, a pored njega iz SAD su klub pojačali 22-godišnji Luis Karlos Araja i Đorđe Stanić. Stiglo je i nekoliko mladih igrača rođenih 2002. godine iz Partizana, odnosno Banjice i Crvene zvezde.

Jedan od njih je i Mihajlo Ivanović, koji je došao iz Crvene zvezde, a sa njim će minutažu na golu deliti četiri godine stariji Aleksa Stanković, koji je prošlu sezonu proveo u Dorćolu. Ivanović i Aleksandar Vasić su bili deo juniorske reprezentacije koja je prošle godine na Šampionatu Evrope u Tbilisiju zauzela šesto mesto, dok su na okupljanjima reprezentacije često bili i Maljković i Arsin. Od ranije su u klubu nešto stariji Siniša Barbarez, Milan Lalić, Luka Mulić, Nikola Spasić, Luka Trajković, Aleksa Popović i malo mlađi Mateo Giri, Andrija Sekulić i Luka Lazić. U timu su i 19-godišnji Nikola Kovačević i Nemanja Ilić, kao i Petar Marković i Rodoljub Gajić, koji su došli iz Zvezde i sigurno će mladoj ekipi biti potrebno više vremena da se uigra.

Vaterpolo klub Stari Grad - Ekipa 2020/2021

Trener ekipe, Zoran Mijalkovski, poručio je da su ambicije u novoj sezoni visoke, a od ranije je poznato da Stari Grad želi da se bori za peto mesto u veoma jakoj konkurenciji. Predsednik Starog Grada, Srđan Bukilica, rekao je:

Ovo je za nas vatreno krštenje i najjače takmičenje koje ćemo igrati od osnivanja. Verujem da će se za prva četiri mesta boriti Radnički, Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda. Vojvodina i Partizan su malo slabiji na papiru i Stari Grad će se sa njima, Naisom i Zemunom boriti za petu poziciju, dok Banjica ima najmlađu ekipu. Idemo utakmicu po utakmicu. Najvažnije je prvo gostovanje u Nišu, a Nais je naš dužnik iz pretprošle sezone, kada je u četvrtfinalu Kupa slavio golom razlike.

Na klupi Nišlija od ove sezone je Miloš Saković, a sastav nije mnogo izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu:

Glavni zadatak je bio da zadržimo okosnicu tima, što smo u učinili. Ugovore sa klubom produžili su Dragan Milošević, Igor Lazić, Tihomir Živić, Nemanja Šilj, Marko Pavičić, Petar Vujović, Mateja Đorđević, Milan Kovačević, Senja Stjepanović, Matija Milošević i Uroš Vasić. Doveli smo proverenog strelca Marka Bolovića, a stigao je i talentovani centar Luka Stamatov – rekao je Saković za zvanični sajt kluba i rekao nešto više o narednom meču:

To je kvalitetna i iskusna ekipa. Respektujemo ih, ali naš cilj je pobeda. Smatram da kvalitetom u ovoj ligi odskaču Novi Beograd, Radnički, Šabac i Crvena zvezda, a svi ostali su tu negde. Utakmice kao što je ova protiv Starog Grada nije lako igrati. Mnogi nam unapred upisuju bodove, ali mi znamo da ćemo morati da damo naš maksimum da do njih i dođemo. Žao mi je što neće biti publike, čuo sam da je u Nišu uvek dobra atmosfera na bazenu. Naše je da igramo i da od prvog kola počnemo da sprovodimo ono što želimo od ove sezone – jasan je Saković.

U sastavu Starog Grada u novoj sezoni biće: Srđan Aksentijević (1986), Aleksa Stanković (1994), Đorđe Stanić (1998), Luis Karlos Araja (1998), Milan Lalić (1999), Siniša Barbarez (1999), Nikola Spasić (1999), Aleksa Popović (2000), Luka Trajković (2000), Luka Mulić (2000), Nikola Kovačević (2001), Nemanja Ilić (2001), Andrija Sekulić (2002), Luka Arsin (2002), Aleksa Maljković (2002), Aleksandar Vasić (2002), Mihajlo Ivanović (2002), Luka Lazić (2003), Mateo Giri (2003), Petar Marković (2004) i Rodoljub Gajić (2005).