U prvoj utakmici posle gotovo sedam meseci pauze, vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su poraz u Nišu, pošto je u prvom kolu Super lige Srbije Nais bio bolji rezultatom 9:5 (2:0, 3:1, 2:1, 2:3).

Ekipa Zorana Mijalkovskog je loše otvorila meč, te je domaćin sredinom prve četvrtine vodio 2:0, a osam minuta kasnije je duplirao prednost. Četvrtu priliku sa igračem više Stari Grad je uspeo da iskoristi, pa je Mateo Giri postigao prvi gol za klub sa Dorćola u novoj sezoni. Međutim, minut kasnije su domaći dobili peterac i na odmor su otišli sa vođstvom od 5:1. Raspoloženi Uroš Vasić je svojim trećim golom povisio na 6:1 početkom treće četvrtine, a do kraja tog perioda je obe strane postignut po još jedan pogodak. Najpre je Luka Trajković iz peterca smanjio na 6:2, da bi potom Nišlije vratile „+5“.

Stari Grad je i u trećem delu meča imao nekoliko prilika sa igračem više, ali nije uspevao da zatrese mrežu iskusnog golmana Igora Lazića. Nais je maksimalnih šest golova prednosti stekao u poslednjem periodu, kada je vodio 8:2 i 9:3, da bi Stari Grad u samoj završnici sa dva gola 15-godišnjeg Rodoljuba Gajića iz peterca postavio konačnih 9:5.

Našu ekipu trećeg oktobra očekuje meč u Beogradu protiv ekipe Zemuna.

Nais – Stari Grad 9:5 (2:0, 3:1, 2:1, 2:3)

Bazen Čair. Sudije: Jovančević i Milović. Isključenja: Nais 12, Stari Grad 5. Peterci: Nais 1, Stari Grad 1.

NAIS: Lazić, Stamatov 1, Pavičić, Vujović, Đorđević 1, M. Milošević , Bolović 1, Kovačević 1, Živić 1, Šilj 1, Vasić 3, D. Milošević, Tomić, Stjepanović. Trener: Saković.

STARI GRAD: Ilić, Popović, Lazić, Kovačević, Giri 2, Spasić, Barbarez, Vasić, Araja, Lalić, Trajković 1, Aksentijević, Ivanović, Gajić 2. Trener: Mijalkovski.