Vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su drugi poraz u Super ligi Srbije, pošto su večeras na Dorćolu izgubili od Zemuna 14:8 (5:3, 4:3, 2:0, 3:2).

Tim Zorana Mijalkovskog je poveo preko Milana Lalića u drugom minutu meča, ali su Zemunci brzo preokrenuli preko raspoloženog Đorđa Ljubenovića, a na 3:1 je povisio Andrija Vasiljević. Lalić je smanjio, ali su gosti ponovo postigli dva gola i poveli 5:2. Golovima Luisa Araje, koji je ovog leta stigao iz Sjedinjenih Američkih Država, Stari Grad je brzo prišao na 5:4 i u narednim minutima se igralo gol za gol. Zemun je ipak ponovo stigao do tri gola razlike i na poluvremenu je bilo 9:6.

Domaća ekipa nije uspela da se vrati iz tog rezultatskog minusa, što je Zemun iskoristio i u trećem periodu prelomio meč, pošto je poveo 11:6. Luka Trajković je smanjio na otvaranju četvrte četvrtine, ali su Zemunci preko Petra Jovića i Uroša Relića stigli do maksimalnih sedam golova prednosti, a Araja je postavio konačnih 14:8.

Upravo je Araja bio najefikasniji u redovima domaćeg tima sa tri postignuta gola, dok je Lalić dodao dva, a Trajković, Siniša Barbarez i Aleksandar Vasić po jedan. Kod gostiju je četvorostruki strelac bio Đorđe Ljubenović.

Stari Grad – Zemun 8:14 (3:5, 3:4, 0:2, 2:3)

Bazen: SRC „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Raković-Krstonošić i Prlić. Isključenja: Stari Grad 7, Zemun 5. Peterci: Zemun 1 (1).

STARI GRAD: Ilić, Popović, Sekulić, Kovačević, Giri, Spasić, Barbarez 1, Vasić 1, Araja 3, Lalić 2, Trajković 1, Aksentijević, Ivanović, Arsin. Trener: Mijalkovski.

ZEMUN: Tanović, Relić 1, Jović 2, Vasiljević 1, Perković 1, Ljubenović 4, Mitrović, Mihailović, Jovanović, Popović 2, Matičević, Vukazić 1, Sretković, Japundžić 2. Trener: Vukotić.