U šestom kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su ubedljiv poraz od jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, Novog Beograda, koji je na svom bazenu trijumfovao rezultatom 27:6. U timu Zorana Mijalkovskog ponovo nije bilo iskusnog Srđana Aksentijevića, kao ni Luisa Araje, Luke Mulića i Luke Trajkovića, koji je u prošlom kolu u Novom Sadu postigao četiri gola.

Domaći su poveli u prvom napadu, a već 30 sekundi kasnije Nikola Kovačević je na drugoj strani izjednačio. Usledila je serija od četiri pogotka mnogo iskusnije ekipe, da bi potom Mateo Giri prekinuo nalet pogotkom za 5:2. U furioznoj drugoj četvrtini, ekipa Vladimira Vujasinovića je uvećala vođstvo na 14:3, a prednost je konstantno rasla u nastavku utakmice, do konačnih 27:6.

Posle dvonedeljne pauze Stari Grad dočekuje Partizan, koji je poslednji susret odigrao još 3. oktobra, a naredna četiri duela kluba sa Banjice su odložena zbog pandemije. Meč Starog Grada i Partizana planiran je za 21. novembar, a sedam dana kasnije ekipa sa Dorćola će se sastati sa Banjicom u osmini finala Kupa Srbije. Isti rivali odmeriće snage i sedam dana kasnije, u osmom kolu Super lige, dok se prvi deo sezone završava 23. decembra utakmicom između Starog Grada i Crvene zvezde.

Novi Beograd 11. April – Stari Grad 27:6 (6:2, 8:1, 6:2, 7:1)

Bazen Vlaho Bata Orlić. Sudije: Stefanović i Petrović. Isključenja: Novi Beograd 7, Stari Grad 11. Peterci: Novi Beograd 1 (1).

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović 2, V. Bursać 1, N.Bursać 2, Ćuk 2, Radulović 2, Gogov 3, Šušiašvili 4, Avramović 4, Mitrović 3, Petrovski 2, Vlahović, Žeželj 1. Trener: Vujasinović.

STARI GRAD: Ivanović, Popović 2, Lazić 1, Kovačević 1, Giri 1, Spasić 1, Barbarez, Vasić, Lalić, Sekulić, Stanković, Gajić. Trener: Mijalkovski.