Vaterpolisti Starog Grada plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na Dorćolu pobedili Banjicu rezultatom 16:11. To je prva pobeda u ovoj sezoni za ekipu Zorana Mijalkovskog, a Stari Grad će protiv istog rivala igrati ponovo narednog vikenda, ali u okviru Super lige Srbije, gde će imati priliku da posle sedam poraza stigne do prvih bodova.

Dve i po četvrtine se vodila velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Stari Grad je tek u završnici trećeg perioda došao do veće razlike i mirno priveo meč kraju.

Poveo je Stari Grad golom Siniše Barbareza, da bi Banjica preokrenula na 2:1, a u poslednji minut prvog perioda je ušla sa vođstvom od 3:2. Na kraći odmor se otišlo sa rezultatom 3:3, a Banjica je ponovo zatresla mrežu početkom druge deonice. Usledila je bolja igra domaćih, preokret golovima Andrije Sekulića i Srđana Aksentijevića a zatim, posle novog izjednačenja (5:5) još tri gola Starog Grada, odnosno Alekse Popovića, Nikole Kovačevića i Aleksandra Vasića. Tri gola prednosti Stari Grad je održavao u uvodnim minutima drugog poluvremena, kada je Banjica pripretila i prišla na samo gol minusa (9:8).

Stari Grad je odgovorio sa četiri gola i tako došao na korak od pobede. Redom su mrežu crno-belih tresli Sekulić, dva puta Luka Trajković i u završnici treće četvrtine Aksentijević, za ubedljivih 13:8 pred početak poslednjeg dela meča. Tim trener Mijalkovsko je održavao pet golova prednost, u jednom trenutku je došao i do 16:10 i rutinski je priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji je bio Trajković sa četiri gola, Aksentijević i Vasić su postigli po tri, dok je Sekulić bio strelac dva pogotka.

U četvrtfinalu Kupa Srbije igraće još Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Šabac, Novi Beograd 11. April, Nais i Vojvodina, a žreb za četvrtfinale će biti održan u ponedeljak u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

Stari grad – Banjica 16:11 (3:3, 5:3, 5:2, 3:3)

STARI GRAD: Ivanović, Popović 1, Arsin, Kovačević 1, Giri, Spasić, Barbarez 1, Vasić 3, Sekulić 2, Lalić 1, Trajković 4, Aksentijević 3, Ilić, Gajić. Trener: Mijalkovski.

BANjICA: Sokolovski, Janošević 1, Janković 1, Mušikić 1, Krstić 3, Bodiroga, Martinović, Andrijašević 2, Gavrilović 1, Pavlović 1, Cvetković 2, Budrak, Stefanović, Ilić. Trener: Čupić.