Vaterpolisti Starog Grada osvojili su prvi bod u Super ligi Srbije, pošto su u osmom kolu na gostovanju odigrali nerešeno sa Banjicom 15:15. Prošle nedelje Stari Grad je u osmini finala Kupa Srbije bio bolji, ali je sada bilo mnogo neizvesnije. Stari Grad je vodio na početku, da bi potom Banjica preokrenula i održavala razliku do sredine trećeg perioda, kada je Stari Grad opet preuzeo vođstvo. U poslednjih osam minuta se ušlo sa nerešenih 11:11, a potom se igralo gol za gol. Stari Grad je poveo 15:14 12 sekundi pre kraja, ali je najefikasniji igrač na meču, Veljko Krstić, u poslednjoj sekundi pogodio za izjednačenje.

Ekipa Zorana Mijalkovskog je bolje otvorila meč i sredinom prvog perioda je vodila 2:0. Nešto kasnije je bilo i 3:1, da bi potom Banjica zaigrala mnogo bolje i za svega četiri minuta je preokrenula i stigla do vođstva od 6:3. Gosti su golovima Milana Lalića i Srđana Aksentijevića prišli na gol zaostatka, a do kraja poluvremena su obe ekipe postigle po još jedan pogodak.

Odmah na početku trećeg perioda Aksentijević je novim golom poravnao, a sredinom te četvrtine Stari Grad je golovima Aleksandra Vasića i Alekse Popovića stigao do vođstva od 10:8 i tu prednost je održavao sve do poslednjeg minuta trećeg dela meča, kada je Banjica došla do novog izjednačenja (11:11).

Igralo se gol za gol u narednim minutima, ali je Stari Grad dva i po minuta pre kraja meča vodio 14:12 zahvaljujući golovima raspoloženog Luke Trajkovića, koji je pogađao iz peterca. Međutim, Krstić je sa dva gola poravnao na 14:14 i ušlo se u neizvesnu završnicu. Luka Lazić jet 12 sekundi pre završetka susreta pogodio za 15:14, ali je šestostruki strelac u ekipi Banjice postavio konačnih 15:15 sekund pre kraja.

Najefikasniji u redovima Starog Grada bio je Trajković sa četiri gola, dok su Popović, Siniša Barbarez, Aleksa Sekulić i Aksentijević dodali po dva gola, a Lazlić, Vasić i Lalić po jedan.

Stari Grad do kraja godine očekuju još najmanje dve utakmice. Već 12. decembra u četvrtfinalu Kupa Srbije naš klub gostuje Radničkom u Kragujevcu, dok će 23. decembra dočekati Crvenu zvezdu u devetom kolu Super lige.

Banjica – Stari grad 15:15 (2:3, 5:3, 4:5, 4:4)

Bazen Banjica. Sudije: Golijanin i Šukić. Isključenja: Banjica 14, Stari grad 13. Peterci: Banjica 1, Stari grad 4 (3).

BANjICA: Sokolovski, Janošević 4, Janković, Mušinić 1, Krstić 6, Bodiroga, Martinović, Andrijašević 1, Gavrilović, Pavlović 2, Trpovski, Čerkez, Stojadinović, Ilić 1. Trener: Čupić.

STARI GRAD: Ivanović, Popović 2, Arsin, Maljković, Lazić 1, Spasić, Barbarez 2, Vasić 1, Sekulić 2, Lalić 1, Trajković 4, Aksentijević 2, Ilić, Gajić. Trener: Mijalkovski.