Vaterpolo klub Stari Grad napravio je velike promene u zimskom prelaznom roku i pokušaće u nastavku Super lige Srbije da ostvari bolje rezultate. Sa tim ciljem angažovan je nekadašnji trener Partizana, Marko Bašić, stiglo je pet pojačanja, a klub su napustili Luka Trajković i Srđan Aksentijević, koji je došao kao iskusno pojačanje, ali nije ispunio očekivanja i sa njim je sporazumno raskinut ugovor.

Stigli su Filip Ćorić, braća Luka i Andreja Šofranac, brazilski centar Vesli Silva Fereira Muniz i golman reprezentacije Rusije, Vitali Statsenko.

Najzvučnije pojačanje je sigurno Ćorić, koji je ponikao u Partizanu, ali je u sezoni 2016/2017 nosio kapicu Crvene zvezde. Godinu dana kasnije preselio se u Holandiju, gde je sa AZC Alfenom nastupao u Ligi šampiona i u svojoj drugoj sezoni je bio najbolji strelac u Prvenstvu Holandije. U Ligi šampiona je za dve sezone odigrao 20 utakmica i postigao 25 golova. Pretprošle godine je promenio klub, ali je ostao u toj zemlji, gde je počeo da radi i kao trener mlađih kategorija.

Perspektivni Luka i Andreja Šofranac su ponikli u Jadranu iz Herceg Novog, a u prethodnim sezonama su bili na Banjici. U tekućoj sezoni Andreja je za crno-bele postigao četiri gola na šest mečeva, dok je Luka igrao na jednoj utakmici i jednom se upisao u listu strelaca.

Mladi perspektivni Vesli Silva Fereira Muniz igra na poziciji centra i sigurno će moći puno da nauči, ali i da doprinese, dok je Vitali Statsenko stigao kao nešto iskusniji igrač uprkos tome što će ove godine proslaviti 24. rođendan. Na prethodna dva Šampionata Evrope je branio boje reprezentacije Rusije, kao i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Ima iskustvo igranja u Ligi šampiona kao golman Dinama, pre toga je bio u Spartaku iz Volgograda, a na Dorćol stiže iz grčkog Idrakosa.