Vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su deseti poraz u Super ligi Srbije, pošto je u 12. kolu na Dorćolu slavio aktuelni šampion države, Šabac, a rezultat je bio 21:6.

Šapčani su od početka do kraja diktirali ritam utakmice protiv mlade ekipe Starog Grada. Poveli su gosti u drugom minutu, sredinom prvog perioda su duplirali prednost iz peterca, da bi potom do kraja te četvrtine postigli još dva gola. Serija je nastavila i u narednim minutima i posle 12 minuta igre bilo je 8:0 za goste.

Tada je prvi pogodak za Stari Grad postigao Lazar Bojić, a ubrzo je precizan bio i Rodoljub Gajić. To nije bilo dovoljno da se smanji zaostatak, pošto je Šabac do kraja prvog poluvremena poveo 12:2.

Egal borba se vodila u trećem delu meča. Najpre je Šabac stekao „+12“, da bi Gajić i Aleksandar Vasić smanjili na 14:4. U poslednjih osam minuta utakmice Šabac je napravio novu seriju i mirno je priveo meč kraju, a dvostruki strelac za domaće bio je Andreja Šofranac. Na drugoj strani se istakao Đorđe Vučinić sa pet golova.

Narednog vikenda ekipu Marka Bašića očekuje još jedan težak meč, pošto Stari Grad gostuje u Kragujevcu lideru na tabeli, ekipi Radničkog.

Stari grad – Šabac 6:21 (0:4, 2:8, 2:2, 2:7)

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac 2, Vasić 1, L. Šofranac, Spasić, Barbarez, Gajić 2, Muniz, Sekulić, Ćorić, Giri, Čerkez, Bojić 1. Trener: Bašić.

ŠABAC: Filipović, Eraković 2, Marković 1, Repanović, Tkač 2, Drašković 2, Vučinić 5, Tonković, Janković 3, Vuksanović 1, Stojanović 2, Velkić 2, Vujadinović, Ćetković 2. Trener: Vasović.