U 13. kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su na gostovanju u Kragujevcu od Radničkog rezultatom 19:8.

Kragujevčani su lideri na tabeli sa 35 bodova, a u narednih sedam dana ih očekuju dva važna meča, u četvrtfinalu Kupa Evrope, a potom i na finalnom turniru Regionalne lige. To dovoljno govori o kvalitetu ekipe Uroša Stevanovića, koji je u susretu sa Starim Gradom odmorio nekoliko igrača.

Domaći su poveli 4:1 u prvom periodu, da bi Stari Grad preko Filipa Ćorića i Andrije Sekulića u završnici prvog perioda smanjio na 4:3. Drugu četvrtinu Radnički  je otvorio serijom od pet golova, da bi Luka Lazić u poslednjem napadu u tom delu igre smanjio na 9:4. U nastavku su Kragujevčani održavali veliku razliku, ali je pogađao i Stari Grad, odnosno Luka Šofranac, koji je na kraju bio i najefikasniji u gostojućem sastavu sa tri gola, dok je Ćorić dodao dva. Kod pobednika su prednjačili Stefan Branković i Marko Radulović sa po četiri.

Naredne nedelje Stari Grad će u Beogradu ugostiti Vojvodinu.

Radnički – Stari grad 19:8 (4:3, 5:1, 5:3, 5:1)

RADNIČKI: Milutinović, Maraš, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 3, Krug, Poznanović 2, Branković 4, Pljevančić 3, Tanasijević, Vasović 1, Panić, Todorovski, Radulović 4. Trener: Stevanović.

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac 1, Vasić, L. Šofranac 3, Lazić 1, Barbarez, Gajić, Muniz, Sekulić 1, Ćorić 2, Giri, Čerkez, Bojić. Trener: Bašić.