U 16. kolu Super lige Srbije, Stari Grad je na Banjici izgubio od Partizana rezultatom 17:8 i dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja zauzima deveto mesto sa bodom više od Banjice, protiv koje igra u sledećem kolu. To će biti jedna od najbitnijih utakmica za Stari Grad ove sezone, pošto bi pobedom bio osiguran baraž za opstanak u takmičenju.

Partizan je lako došao do pobede, pošto je posle sedam minuta igre vodio 5:0, a u samoj završnici prvi gol za Stari Grad postigao je bivši igrač crno-belih, Andreja Šofranac. Domaći su nastavili da uvećavaju razliku i na poluvremenu je bilo 9:3, posle treće četvrtine 14:5, a Partizan je početkom poslednje četvrtine stekao i maksimalnih „+10“.

Najefikasniji kod domaćih bio je Andrej Barać sa četiri gola, dok je Andreja Šofranac postigao tri za Stari Grad, a po jednom su precizni bili Aleksandar Vasić, Luka Šofranac, Đorđe Stanić, Filip Ćorić i Nikola Spasić.

Sledećeg vikenda Stari Grad dočekuje Banjicu, koja dva kola pre kraja ima bod manje od Starog Grada i eventualna pobeda u tom meču bi ekipi Marka Bašića obezbedila baraž za opstanak u Super ligi i dvomeč sa Valisom, koji je zauzeo drugo mesto u Prvoj A ligi.

Partizan – Stari grad 17:8 (5:1, 4:2, 5:2, 3:3)

Bazen Banjica. Sudije: Nišavić i Kiš. Isključenja: Partizan 11, Stari grad 12. Peterci: Partizan 1 (1).

PARTIZAN: Bulajić, Čabrilo 3, Barać 4, Nešić, Bućan 1, Jakšić 3, Vergara, Rikardo, Božović 2, Aksentijević 2, Andrin, Gak, Belopavlović, Radić 2. Trener: Korolija.

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac 3, Vasić 1, L. Šofranac 1, Lazić, Stanić 1, Gajić, Muniz, Sekulić, Ćorić 1, Spasić 1, Čerkez, Bojić. Trener: Bašić.