U 17. kolu Super lige Srbije i utakmici sezone, vaterpolisti Starog Grada pobedili su Banjicu rezultatom 10:8 i tako kolo pre kraja obezbedili deveto mesto, koje vodi u baraž za opstanak u Super ligi Srbije.

Ekipu je do prve pobede u Super ligi sa klupe predvodio Branislav Jerković, a mlada ekipa je posle turbulentne nedelje u klubu pokazala karakter u najvažnijoj utakmici i igrači su se izdigli iznad cele situacije. Banjica je vodila tokom većeg dela utakmice, ali su mladi igrači Starog Grada odigrali sjajno u poslednjoj četvrtini, osvojili su tri boda i izborili baraž, u kojem će igrati protiv Valisa.

Domaći su u drugom minutu došli do vođstva preko Andreje Šofranca, ali je Banjica golovima Mihajla Janoševića i Rastka Jevtovića preokrenula, a u poslednjim sekundama prvog perioda je povela 3:1.

Stari Grad je dva puta smanjivao vođstvo crno-belih, koji su na poluvremenu imali prednost od 4:3. Prvo izjednačenje još od prvog perioda doneo je Filip Ćorić u prvom napadu u trećem delu meča. Međutim, Banjica je sa igračem više stigla do nove prednosti, ali je Brazilac Vesli Muniz odmah odgovorio i poravnao na 5:5.

U odlučujućem delu utakmice raspoložen je bio Luka Šofranac. Mladi vaterpolista je Starom Gradu doneo prvo vođstvo posle skoro 23 minuta igre, a ubrzo je novim golom povisio na 7:5. Seriju od četiri gola nastavio je Ćorić i Stari Grad je do kraja sačuvao prednost. Banjica je unela neizvenost golovima iz peterca i sa igračem više, pa je tri minuta pre kraja bilo 8:7. Međutim, najiskusniji igrač Starog Grada, Filip Ćorić, postigao je važan gol za 9:7, a 74 sekunde pre završetka meča Luka Šofranac je svojim trećim golom u četvrtoj četvrtini otklonio sve dileme.

Upravo su Luka Šofranac i Filip Ćorić bili najefikasniji sa po tri gola, dok su Andreja Šofranac, Đorđe Stanić, Rodoljub Gajić i Vesli Muniz postigli po jedan.

Stari grad – Banjica 10:8 (1:3, 2:1, 2:1, 5:3)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Anđelić i Milović. Isključenja: Stari grad 15, Banjica 16. Peterci: Stari grad 1 (1), Banjica 1 (1).

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac 1, Stanić 1, L. Šofranac 3, Spasić, Barbarez, Gajić 1, Giri, Sekulić, Ćorić 3, Muniz 1, Kojić. Trener: Jerković.

BANjICA: Glušac, Skofild 1, Mušikić, Kostić 1, Gavrilović, Ilić 1, Janković, Jevtović 1, Timotijević 1, Janošević 2, Cvetković, Pavlović 1, Cerović, Čerkez. Trener: Nikolić.