U poslednjem kolu ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su od Crvene zvezde rezultatom 21:5 (7:1, 4:1, 4:1, 6:2). Stari Grad je tako ligaški deo takmičenja završio sa pet osvojenih bodova i početkom maja će igrati najvažnije utakmice u sezoni, za opstanak u Super ligi.

Protivnik u baražu će biti ekipa Valisa. Prvi meč igra se u Beogradu petog maja, dok je druga utakmica na programu tri dana kasnije u Valjevu, a eventualni treći meč igraće se 15. maja.

Nije bilo neizvesnosti u 18. kolu, pošto je Crvena zvezda na početku nametnula jak ritam, već posle dva minuta vodila je 3:0, a na kraju prvog perioda 7:1. Nastavili su crveno-beli u istom ritmu, pa je na poluvremenu bilo 11:2. Golove za Stari Grad u prve dve četvrtine postigli su Siniša Barbarez i Filip Ćorić, koji je na kraju, sa tri gola, bio i najefikasniji protiv bivšeg kluba.

Razlika je u nastavku meča rasla do konačnih 21:5, a raspoložen je bio srpski reprezentativac Gavril Subotić sa šest golova. Kod Starog Grada se u listu strelaca, pored Ćorića i Barbareza, upisao i Đorđe Stanić.

Sledi dvonedeljna pauza, koju će novi trener, Branko Peković, iskoristiti da što bolje pripremi ekipu za najvažnije mečeve u sezoni.

Crvena zvezda – Stari grad 21:5 (7:1, 4:1, 4:1, 6:2)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Balažević, Velkić. Isključenja: Crvena zvezda 7, Stari grad 9. Peterci: Crvena zvezda 3 (3), Stari grad 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Kasum 1, Marković, Subotić 6, Milojević 1, Vićković, Trtović, Stojanović 1, Vukićević 1, Šulc 3, Radović 2, Aleksić, Smiljević. Trener: Filipović.

STARI GRAD: Ivanović, Popović, A. Šofranac, Stanić 1, L. Šofranac, Spasić, Barbarez 1, Gajić, Giri, Sekulić, Ćorić 3, Muniz, Ilić, Lazić. Trener: Peković.