U petak od 20 sati na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“ vaterpolisti Starog Grada igraju utakmicu poslednjeg, 18. kola ligaškog dela Super lige Srbije, protiv Crvene zvezde. Stari Grad ovaj meč dočekuje rasterećen, posle važne pobede u prošlom kolu protiv Banjice, kada je obezbeđen baraž za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Na klupi Starog Grada večeras će debitovati proslavljeni srpski vaterpolista i nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Branko Peković, koji je u najavi meča istakao da će ova utakmica poslužiti da se još bolje upozna sa igračima, koji su maksimalno motivisani za ono što sledi, a to je baraž za opstanak u Super ligi.

Mi ćemo iskoristiti ovu utakmicu da se malo bolje upoznamo i to će biti priprema za ono što nas očekuje u maju, u baražu. Za kratko vreme, koliko sam tu, video sam da su momci spremni i maksimalno motivisani da se napravi dobar rezultat.

Peković je pre tri godine završio igračku karijeru. Već tada je počeo da radi kao trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde, protiv koje će večeras, kao trener Starog Grada, debitovati.

Tako je, radio sam u prethodnim godinama kao trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde i sticajem okolnosti ću debitovati baš protiv crveno-belih.

Peković je rođen 1979. godine i u bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za Crvenu zvezdu, Bečej, Kanotijeri, Ortiđu, Šturm, Dinamo iz Moskve… Kapicu reprezentacije je nosio na brojnim velikim takmičenjima i osvojio je osam medalja, od kojih se izdvajaju po dva evropska zlata i srebra, svetsko srebro i bronza na Olimpijskim igrama u Pekingu.

U prvoj utakmici Stari Grad će petog maja dočekati Valis. Revanš je na programu tri dana kasnije, a eventualna treća utakmica igraće se 15. maja.