U prvoj utakmici baraža za opstanak u Super ligi Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su u Beogradu od Valisa rezultatom 10:7 i u petak će u gostima pokušati da izbore majstoricu.

Stari Grad je poveo na početku utakmice preko Siniše Barbareza, a ubrzo su domaći propustili šansu da dupliraju prednost. U nastavku veoma efikasne prve četvrtine Valis je preokrenuo na 3:1, ali je tim Branka Pekovića samo minut kasnije lepim golovima Andreje Šofranca izjednačio na 3:3. Novu prednost Valisu doneo je Kovačević, da bi u poslednjem napadu u prvom periodu Đorđe Stanić pogodio za 4:4.

Posle osam golova u prvih osam minuta, u drugom periodu mreža se zatresla samo jednom. Grešilo se na obe strane bazena, Stari Grad je loše koristio napade sa igračem više, a dva i po minuta pre kraja prvog poluvremena Valis je u napadu u kojem je imao brojčanu prednost došao do novog vođstva. Kada je druga četvrtina već bila gotova, brazilski centar, Vesli Muniz, dobio je isključenje sa pravom zamene, pa je Stari Grad u nastavku bio oslabljen. Treću četvrtinu golovima su otvorili bivši igrači Radničkog, Sergej Lobov i Mikael Metodiev, koji su tako doneli Valisu vođstvo od 7:4. Veliki nalet gostiju prekinuo je Luka Šofranac, ali su do kraja tog dela igre obe ekipe postigle po još jedan pogodak. Najpre je Valis povisio na 8:5, da bi minut pre kraja Aleksandar Vasić smanjio zaostatak.

Sredinom četvrte četvrtine Valis je prelomio meč sa još dva gola, a domaći igrači nisu uspeli rezultatski da se vrate u meč, već su iz peterca smanjili na 10:7 i to je bio konačan rezultat meča. U nekim momentima je domaćim vaterpolistima zafalilo i sreće, dok je Valis postigao nekoliko važnih golova sa distance i početkom drugog poluvremena je stekao ključnu prednost.

U petak je nova utakmica i prilika da se serija produži i zakaže majstorica u Beogradu.

Stari grad – Valis 7:10 (4:4, 0:1, 2:3, 3:2)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović“ Sudije: Milović i Virijević. Isključenja: Stari grad 8, Valis 13. Peterci: Stari grad 1 (1).

STARI GRAD: Manović, Popović, Šofranac 2, Stanić 1, Šofranac 1, Spasić, Barbarez 1, Gajić, Giri, Sekulić, Đorić, Vasić, Ilić, Muniz. Trener: Peković.

VALIS: Đerković, Mitrović 2, Čavić 1, Lobov 2, Arsenović, Dobrisavljević, Gavrilov, Metodiev 2, Mejić, Kovačević 1, Stanić 2, Ičagić, Milovanović, Milovanović. Trener: Golouskoković.