U drugoj utakmici baraža za opstanak u Super ligi Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su na gostovanju u Valjevu od Valisa rezultatom 12:11 (2:2, 5:4, 1:2, 4:3) i na taj način su završili sezonu, pošto je Valis pre dva dana u Beogradu bio bolji rezultatom 10:7.

Gol odluke postigao je najiskusniji igrač Valisa, Sergej Lobov, sedam sekundi pre kraja utakmice, ali je ostala dilema da li je lopta prešla zamišljenu gol liniju posle odbitka od prečke. Prvi utisak sa bazena i odgledanog video snimka je da je Mihajlo Ivanović na vreme uhvatio loptu, ali su sudije priznale pogodak. U poslednjoj sekundi je Stari Grad imao priliku da još jednom izjednači, ali je Veljko Đerković odbranio odličnu šansu gostiju i tako pomogao svojoj ekipi da se plasira u viši rang takmičenja.

Stari Grad je odigrao mnogo bolje nego u Beogradu, ali je Valis tokom većeg dela meča bio u prednosti. Posle tri minuta igre Nikola Spasić je doneo vođstvo Starom Gradu sa igračem više, ali je odmah na drugoj strani, na isti način, izjednačio Sergej Lobov. Posle novog igrača više, Rodoljub Gajić je bio precizan za vođstvo, ali su se samo minut kasnije revanširali domaći i posle prve četvrtine je bilo 2:2.

Na početku drugog perioda Valis stigao prvi put do vođstva i od tog trenutka se igralo gol za gol sve do same završnice. Luka Šofranac je dva puta doneo Starom Gradu izjednačenje, a zatim su usledila čak tri peterca za domaće u samo dva i po minuta. Valis nije iskoristio prvi, drugi put je Kovačević bio precizan tek posle odbitka, a isti igrač je kod trećeg peterca bio sigurniji. Međutim, Stari Grad je rezultatski parirao i u tim momentima. Pola minuta pre kraja je bilo 7:5 za domaće, ali je u samoj završnici Siniša Barbarez pogodio i smanjio na gol zaostatka (7:6).

Sredinom trećeg perioda Filip Ćorić je doneo novo izjednačenje, ali su odmah domaći vratili vođstvo. Brazilski centar, Vesli Muniz je poravnao na 8:8, a potom je Stari Grad imao i napad za izjednačenje, ali je, kao i nekoliko puta do tada, dosuđen kontra faul.

Egal borba je nastavljena i u poslednjoj četvrtini. Bilo je 9:9 posle dva minuta igre, zatim je Valis poveo 10:9 i dva i po minuta pre kraja utakmice 11:9. Međutim, ekipa Branka Pekovića nije odustajala. Odmah je Andreja Šofranac smanjio, da bi posle velike borbe, 18 sekundi pre kraja meča, Ćorić sa krila poravnao na 11:11. Usledio je već pomenuti gol Lobova, a potom i propuštena prilika Starog Grada za izjednačenje.

Stari Grad je na kraju skupo koštala lošija igra i poraz u Beogradu u prvom meču, dok je u drugoj utakmici nedostajalo sreće u završnici.

Valis – Stari grad 12:11 (2:2, 5:4, 1:2, 4:3)

Bazen Petnica. Sudije: Anđelić i Šukić. Isključenja: Valis 12, Stari grad 11. Peterci: Valis 3 (1).

VALIS: Đerković, Mitrović 1, Čavić 2, Lobov 2, Arsenović, Milinović, Gavrilović 2, Metodiev 2, Vujić, Kovačević 3, Stanić, Ičagić, Milovanović, Milovanović. Trener: Goloskoković.

STARI GRAD: Ivanović, Popović 1, Šofranac 1, Stanić, Šofranac 3, Spasić 1, Barbarez 1, Gajić 1, Giri, Sekulić, Ćorić 2, Vasić, Ilić, Muniz 1. Trener: Peković.