Pre nešto više od 10 dana na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“ počela je besplatna škola plivanja i vaterpola za najmlađe stanovnike opštine Stari Grad, a već na prvom treningu se pojavilo više od 100 mališana. Veliko interesovanje je bilo prisutno i u narednim danima, što pokazuje da su Vaterpolo klubovi Stari Grad i Dorćol, u saradnji sa Opštinom Stari Grad, napravili pravi potez kada su organizovali letnju školu plivanja i vaterpola za decu uzrasta od šest do petnaest godina.

Veoma smo zadovoljni odzivom u ovih 10 dana i drago nam je da smo pokrenuli ovaj projekat, jer je svima u interesu da deca prvenstveno nauče da plivaju, a posle i da nastave da se bave vaterpolom. Vaterpolo klubovi Stari Grad i Dorćol su pokrenuli ovaj projekat, ali veliku zahvalnost dugujemo Opštini Stari Grad, na čelu se predsednikom Radoslavom Marjanovićem, koji je prepoznao važnost ove akcije – rekao je Branislav Jerković.

Besplatna škola plivanja i vaterpola na Opštini Stari Grad trajaće sve do 1. septembra, a roditelji i dalje mogu da prijave mališane na broj telefona 066208282.