Do početka nove sezone u Prvoj A ligi Srbije ostalo je još nešto više od deset dana, a Vaterpolo klub Stari Grad u novu sezonu ulazi sa podmlađenim, ali perspektivnim timom.

Za Stari Grad će u sezoni 2021/2022 igrati: Andrej Vujnić, Bogdan Brajović, Nemanja Ilić, Mladen Milovanović, Dušan Tadić, Mihajlo Sarić, Andrija Janjić, Miloš Janjić, Aleksandar Vasić, Luka Šofranac, Andreja Šofranac, Luka Arsin, Luka Lazić, Uglješa Acković, Mihajlo Savić, Nikola Blečić, Aleksa Maljković, Vukašin Ganić i Nikola Cvetković.

Trener seniorske ekipe, Branko Peković, zadovoljan je odrađenim u pripremnom periodu.

Napravili smo velike promene, jer je mnogo igrača došlo, ali i otišlo. Zadovoljni smo kako smo spremili ekipu, imaćemo konkurentan i dobar tim. To su uglavnom mladi momci, koji su prošli školu Partizana i Crvene zvezde i poseduju znanje i iskustvo. Sa Zvezdom od ranije imamo saradnju i u sklopu te saradnje je nekoliko igrača u našem timu.

Prvi rival Starog Grada u novoj sezoni biće ekipa Bečeja.

Naš cilj je da svaku utakmicu odigramo što bolje i da u Prvoj A ligi budemo konkurentni sa svim ekipama. Ima tu dobrih timova, poput Valjeva, koji se dosta pojačao i po mom mišljenju je glavni favorit. Imamo želju da pobeđujemo i sa takvim razmišljanjem ćemo ulaziti u svaku utakmicu, a vreme će pokazati kako smo radili.

Stari Grad je pre šest meseci dobio novo rukovodstvo, a tokom leta je organizovao besplatnu letnju školu, kroz koju je prošlo više od 200 mališana.

Verujem da su svi u klubu zadovoljni kako je prošla ta letnja škola. Odrađen je veliki posao u letnjim mesecima, ali, kao što sam već ranije rekao, ova godina je bila turbulentna i temelji su se malo urušili početkom godine, kada je dosta dece i otišlo. Sada postavljamo nove, zdrave temelje i hoćemo da se konsolidujemo u potpunosti. Želimo kvalitetom i dobrim radom da se vratimo gde smo bili, a to je Super liga Srbije – zaključio je Peković, trener seniorskog tima VK Stari Grad.