Vaterpolisti Starog Grada pobedili su Bečej rezultatom 14:8 u prvom kolu Prve A lige Srbije. Tim Branka Pekovića je pretrpeo promene u letnjem prelaznom roku, ali je mlada i perspektivna ekipa na sjajan način započela sezonu.

Poveo je Stari Grad golovima Uglješe Ackovića i kapitena, Luke Arsina i razliku od dva gola domaći su održavali do sredine treće četvrtine. Posle prvog perioda je bilo 3:2, u nastavku 4:2 i na poluvremenu 5:3. Redom su mrežu gostiju tresli Vukašin Ganić, Nikola Cvetković i Luka Šofranac. Jović je još jednom pogodio na drugoj strani i smanjio na 5:4, početkom trećeg perioda, ali je potom usledila serija Starog Grada i četiri gola u nizu. Najpre je na za 6:4 precizan bio Andrija Janjić, a potom se raspucao Luka Lazić i sa tri gola je povisio na 9:4.

Bečejci su prišli na 9:6, ali je Stari Grad odbio taj nalet preko Cvetkovića i Šofranca. U završnici je najefikasniji igrač na meču, Luka Šofranac, postigao još dva gola, a na maksimalnih „+7“ povisio je Dušan Tadić. Pored Šofranca, četvorostrukog strelca, sjajan je bio Luka Lazić sa tri gola, dok je dva postigao Nikola Cvetković.

Stari Grad će i narednog vikenda igrati u Beogradu, a na Dorćol stiže Rasina.

Stari grad – Bečej 14:8 (3:2, 2:1, 4:2, 5:3)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirovič“. Sudije: Jović i Savljeić. Isključenja: Stari grad 9, Bečej 7. Peterci: Stari grad 1 (1), Bečej 1 (1).

STARI GRAD: Vujinić, Lazić 3, Janjić, Savić, L. Šofranac 4, Vasić, Arsin 1, Tadić 1, Acković 1, Ganić 1, Cvetković 2, A. Janjić 1, Brajević, Blečić. Trener: Peković.

BEČEJ: Murašov, Kovačev 1, Trapara 1, Dobrić, Dobožanov, Pantić, Kuprešak, Velimirov 1, Sačenko, Bošković, Jović 2, Ićitović, Rkman, Sirotanović 2. Trener: Krstonošić.