U drugom kolu Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada su pobedili Rasinu rezultatom 13:9 (3:3, 2:2, 3:0, 5:4) i u dobrom raspoloženju dočekuju derbi sa Novobeogradskim vukovima, koji je na programu narednog vikenda.

Kruševljani su tri puta imali minimalnu prednost u prvoj četvrtini, ali je domaća ekipa sva tri puta brzo stizala do izjednačenja, golovima braće Šofranac, Luke i Andreja.

Rasina je još jednom stigla do vođstva početkom druge četvrtine, da bi potom usledio preokret u režiji Andreje Šofranca i Luke Arsina. Međutim, sastav Branka Pekovića nije uspeo da zadrži prednost, pošto su gosti u završnici prvog poluvremena došli do novog izjednačenja i sa rezultatom 5:5 se otišlo na odmor.

Stari Grad je slomio otpor rivala u trećem periodu, kada je preko Andreje Šofranca stigao do 6:5, a zatim je sa dva pogotka na 8:5 povisio Aleksandar Vasić. Rasterećenije su domaći igrali u nastavku, održavali su prednost, koja je u drugom delu četvrte četvrtine dodatno rasla na 12:7, odnosno 13:8 i Stari Grad je mirno priveo meč kraju.

Luka i Andreja Šofranac su bili najefikasniji sa po četiri gola, dok je Aleksandar Vasić postigao tri, a Luka Arsin dva gola.

Stari grad – Rasina 13:9 (3:3, 2:2, 3:0, 5:4)

Bazen SRC „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Raković – Krstonošić, Prlić. Isključenja: Stari grad 10, Rasina 14.

STARI GRAD: Vučinić, Lazić, M. Janjić, Savić, L. Šofranac 4, Vasić 3, Arsin 2, Milovanović, Acković, Ganić, Cvetković, A. Janjić, Brajević, A. Šofranac 4. Trener. Peković.

RASINA: Jeremić, Spasić, Novičić, A. Tomašević, R. Tomašević 1, Knežević, Dončić 1, Stanišić 1, Milaković, Zdravković 3, Marić, Đokić, Durutović, Kostić 2. Trener: Matejić.