Vaterpolisti Starog Grada ostvarili su treću pobedu u Prvoj A ligi Srbije, pošto su u još jednom neizvesnom meču pobedili Mladost iz Pančeva rezultatom 13:12, a gol za pobedu 42 sekunde pre kraja susreta postigao je Uglješa Acković.

Stari Grad je odlično počeo i posle osam minuta igre vodio je sa 4:1 golovima Luke Šofranca, Nikola Cvetkovića i Vukašina Ganića. Ta razlika bila je aktuelna do sredine druge četvrtine, a zatim su Pančevci za nešto više od dva minuta stigli do izjednačenja (5:5). U nastavku se igralo gol za gol sve do kraja treće četvrtine, posle koje je rezultat bio 8:8.

Ekipa Branka Pekovića je bolje otvorila poslednju četvrtinu, te su Luka Arsin, Uglješa Acković i Andreja Šofranac pogađali za vođstvo od 11:8. Tri minuta pre kraja bilo je 12:9, a potom je Mladost postigla tri gola za manje od 60 sekundi i poravnala na 12:12. Usledio je gol Ackovića za pobedu i nove bodove za Stari Grad pred duel osmine finala Kupa Srbije sa Banjicom, koji je na programu u sredu.

Stari grad – Mladost 13:12 (4:1, 3:5, 1:2, 5:4)

STARI GRAD: Vujnić, Lazić 1, Janjić, L. Šofranac 3, Blečić, Arsin 2, Milovanović, Acković 2, Ganić 2, Cvetković 1, A. Janjić, Brajović, A. Šofranac 2. Trener: Peković.

MLADOST: Virijević, Trifunović, Antić 1, Glavič 2, Tomić, Martinković, Panajotović 4, Vidaković 1, Ilić 2, N. Baroš, Papulić, Stanković, Trifunović, D. Baroš 2. Trener: Panajotović.