Vaterpolisti Starog Grada nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su izgubili od Banjice rezultatom 14:8 (1:0, 3:2, 5:4, 5:2). Crno-beli su se tako revanširali ekipi sa Dorćola za poraz u osmini finala Kupa Srbije prošle sezone, kada je Stari Grad bio bolji sa ubedljivih 16:11.

Banjica je sredinom prvog perioda povela, a početkom druge četvrtine je duplirala prednost. Sa dva brza gola Luke Šofranca i Miloša Janjića domaći su uzvratili, ali je usledila bolja igra crno-belih, koji su do kraja prvog poluvremena stigli do vođstva od 4:2, a posle dva minuta igre u nastavku bilo je 6:2 za goste.

Međutim, Stari Grad se brzo vratio rezultatski u igru. Seriju je započeo Luka Šofranac, dva minuta kasnije je nastavio Vukašin Ganić, da bi zatim ponovo Šofranac bio precizan i na taj način je smanjio na 6:5. Nalet su gosti prekinuli golom iz peterca, da bi već u narednom napadu iskoristili igrača više i vratili se na sigurnih 8:5. Svojim četvrtim golom Šofranac je vratio nadu Starom Gradu, ali je Banjica početkom četvrte četvrtine stekla maksimalna četiri gola prednosti i mirno je privela meč kraju.

Kod Starog Grada se istakao Luka Šofranac, najbolji strelac kluba sa Dorćola u ovoj sezoni, dok je kod gostiju Krstić postigao gol više.

Ekipa Branka Pekovića naredni meč igra za vikend, kada u petom kolu Prve A lige gostuje ekipi Beograda na Tašmajdanu.

Stari Grad – Banjica 8:14 (0:1, 2:3, 4:5, 2:5)

Stari Grad: Vujnić, Lazić, M. Janjić 1, Savić, L. Šofranac 4, Blečić, Arsin 1, Milovanović, Acković 1, Ganić 1, Sarić, A. Janjič, Brajević, A. Šofranac.

Banjica: Glušac, K. Bodiroga, Jauković 1, Mušikić 1, V. Krstić 5, V. Bodiroga 1, Čerkez 1, Đukanović, Gladović 1, Pavlović 2, Ilić, Radić 2, Sokolovski, S. Krstić.