Vaterpolisti Starog Grada ostvarili su četvrtu pobedu u Prvoj A ligi Srbije.

Ekipa Branka Pekovića u petom kolu je bila bolja od Beograda na Tašmajdanu rezultatom 17:11, a sve je, čini se, bilo rešeno već u prvom poluvremenu. U veoma efikasnoj prvoj četvrtini Stari Grad je postigao čak devet golova i na taj način je stekao četiri gola prednosti, a do kraja prvog poluvremena je razliku duplirao i pri rezultatu 13:5 nazirala se pobeda gostiju.

Već posle dva minuta bilo je 3:0. Beograd je potom prišao na gol minusa, ali se Stari Grad ponovo odvojio, poveo 5:2 i tri gola prednosti je održavao do same završnice te četvrtine, kada je poveo 9:5. U drugom periodu su se razigrali Andreja Šofranac i Uglješa Acković, koji su po dva puta pogađali za „+8“.

U nastavku se Stari Grad malo opustio, što je Beograd iskoristio da priđe na 14:9, ali Stari Grad je bez većih problema održavao tu razliku do kraja.

Najefikasniji je bio Andreja Šofranac sa četiri gola, dok su Luka Lazić, Miloš Janjić i Uglješa Acković postigli po tri. Kod domaćih je prednjačio Miloš Šuberić, kapiten Beograda, sa pet golova.

Beograd – Stari Grad 11:17 (5:9, 0:4, 4:1, 2:3)

BEOGRAD: Vasović, Vuksanović 1, Radić, Kojić, M. Šuberić 5, Anđelić 3, Kesić, J. Šuberić, Beronja, Žutić, Đujić 2, Šećerović, Mutavdžić, Dimitrijević. Trener: Milosavljević.

STARI GRAD: Vujnić, Lazić 3, M. Janjić 3, Savić, L. Šofranac 1, Blečić, Milovanović, Acković 3, Ganić 2, Tadić, A. Janjić, Brajović, A. Šofranac 4. Trener: Peković.