U veoma zanimljivom derbiju šestog kola Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada i Banjice podelili su bodove, a rezultat posle četiri veoma zanimljive četvrtine na Dorćolu bio je 12:12.

Stari Grad je prikazao bolju igru u odnosu na prethodni meč sa crno-belima, ali je propustio priliku u četvrtoj četvrtini da stigne do dva gola prednosti i tako možda prelomi meč.

Počelo je golom Uglješe Ackovića sa dva metra, da bi potom na isti način, sa centarske pozicije, uzvratila Banjica. Peh za domaće bila i povreda Dušana Tadića u petom minutu utakmice, ali je bez obzira na to Stari Grad parirao crno-beloj ekipi. Vukašin Ganić i Aleksandar Vasić su pogađali dva puta za izjednačenje, da bi potom Banjica prvi put stigla do dva gola prednosti. Međutim, raspucao se večeras raspoloženi Andreja Šofranac, preko kojeg je Stari Grad dva puta stizao na gol zaostatka. Dva minuta pre kraja prvog poluvremena drugi od braće Šofranac, Luka, poravnao je na 6:6, ali je Banjica iz drugog peterca na meču vratila vođstvo pred odlazak na odmor.

Treća četvrtina bila je veoma uzbudljiva. Gosti su poveli već u prvom minutu 8:6, ali je sredinom tog perioda kapiten Banjice, Pavlović, zbog udaranja preko vode dobio isključenje bez prava zamene, te je Stari Grad praktično do kraja trećeg dela meča imao igrača više. Tu prednost znao je da iskoristi Andreja Šofranac, koji je sa tri gola doneo prekoret i prvo vođstvo još od početka meča (9:8). Međutim, isti igrač i najbolji strelac domaćih u ovom meču u tim momentima je zaradio dva isključenja i u četvrtoj četvrtini nije mogao da pomogne saigračima.

Banjica je sa igračem više poravnala, a do kraja su se ekipe smenjivale u vođstvu. Stari Grad je vodio 10:9 i 12:11, a Banjica je u jednom trenutku imala vođstvo od 11:10. Tri minuta pre kraja domaći su ostali i bez Vukašina Ganića, koji je zbog prigovora dobio isključenje sa pravom zamene. Luka Šofranac je 80 sekundi pre kraja susreta pogodio za 12:11, Banjica je u narednom napadu izjednačila, a mreže su do kraja ostale mirne, iako je bio veoma neizvesno.

Andreja Šofranac je ponovo bio najefikasniji sa pet golova, Luka Šofranac i Aleksandar Vasić su dodali po dva gola, dok su kod gostiju po tri postigli Jauković i Čerkez.

Stari grad – Banjica 12:12 (4:5, 2:2, 3:1, 3:4)

STARI GRAD: Vojnić, Lazić, M. Janjić 1, Savić, L. Šofranac 2, Vasić 2, Arsin, Blečić, Acković 1, Ganić 1, Tadić, A. Janjić, Ilić, A. Šofranac 5. Trener:P eković.

BANJICA: Glušac, Bodiroga, Jauković 3, Mušikić 1, Krstić 2, Dimić, Čerkez 3, Đokanović 1, Gladović, Pavlović, Ilić 1, Radić 1, Cerović, Krstić. Trener: Čupić