Posle dvonedeljne pauze u Prvoj A ligi Srbije, vaterpolisti Starog Grada ostvarili su petu pobedu u takmičenju, pošto su u sedmom kolu posle preokreta pobedili domaći Taš rezultatom 18:15 (2:5, 6:2, 6:3, 4:5).

Taš je odlično počeo meč u kojem je bilo puno golova, ali i isključenja. Sredinom prve četvrtine na semaforu je stajao rezultat 4:1 u korist domaćih, koji su na prvu pauzu otišli sa tri gola razlike (5:2). Ta razlika bila je aktuelna još samo 90 sekundi (6:3), da bi Stari Grad preko Luke Lazića, Miloša Janjića i Luke Arsina došao do izjednačenja (6:6). Potpuni preokret režirao je tri minuta kasnije Andreja Šofranac, najefikasniji igrač gostiju na ovom susretu sa šest golova. Odmah je poravnao jedan igrač domaćih, da bi Arsin u poslednjoj sekundi prvog poluvremena vratio prednost Starom Gradu.

Ekipa Branka Pekovića odvojila se u uvodnim minutima treće četvrtine golovima Uglješe Ackovića i Aleksandra Vasića, koji su Starom Gradu doneli četiri gola razlike (11:7). U narednim minutima, gde su se često igrali napadi sa igračem više, Stari Grad je imao i pet golova prednosti a u poslednju četvrtinu je ušao sa vođstvom od 14:10.

Domaći se nisu predali i za dva minuta su prepolovili zaostatak, da bi ubrzo prišli i na 14:13. Seriju Taša prekinuo je Acković tačno tri minuta pre kraja, uzvratili su, međutim, domaći i neizvenost je potrajala do same završnice. Sa dva vezana gola Vasića i Andreje Šofranca, Stari Grad je u poslednji minut ušao sa sigurnih „+3“ i mirno je priveo meč kraju.

Pored raspoloženog Andreje Šofranca, istakli su se Vasić sa četiri, odnosno Acković sa tri gola.

Narednog vikenda Stari Grad, koji trenutno deli sa Banjicom treće mesto na tabeli, ugostiće u Beogradu Valjevo, koje ima skor od šest pobeda i jednog poraza.

Taš – Stari grad 15:18 (5:2, 2:6, 3:6, 5:4)

TAŠ: Milić, Petrović, Drašković 2, Ćirić 1, Janjić 4, Stanojević, Baucalo 3, Nikolić 1, Božović 2, Žeželj 2, Jovanić, Danković, Radić, Živković. Trener: Ljubenović.

STARI GRAD.: Ilić, Lazić 2, M. Janjić 1, Savić, Ilić, Vasić 4, Arsin 2, Blečić, Acković 3, Maljković, Sarić, D. Janjić, Brajević, Šofranac 6. Trener: Peković.