Vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su najubedljiviji poraz ove sezone, pošto su u meču osmog kola Prve A lige Srbije na Dorćolu izgubili od Valjeva rezultatom 17:8 (3:2, 6:2, 4:1, 4:3).

Stari Grad je dobro počeo u derbiju i posle 64 sekunde je poveo sa 1:0. Usledilo je brzo izjednačenje, a potom i preokret gostiju, koji su u završnici vodili 3:1. Međutim, Andreja Šofranac je u poslednjim sekundama prve četvrtine smanjio, da bi potom Andrija Janjić na početku druge četvrtine poravnao. Valjevo je još jednom stiglo do vođstva, ali je brzo usledio i gol Aleksandra Vasića za novo izjednačenje.

Međutim, Stari Grad je tu stao, dok je Valjevo u narednih osam minuta napravilo veliku seriju od čak sedam golova, te je pri vođstvu od 11:4 bio veoma blizu pobede. U poslednju četvrtinu gosti su ušli sa vođstvom od 13:5 i tada je definitivno sve bilo rešeno.

Valjevo su predvodili najiskusniji igrači, Damir Crepulja, petostruki strelac i Marko Bolović, koji je postigao gol manje. Kod domaćih se istakao Uglješa Acković sa tri pogotka, dok su Ilić, Vasić, Janjić i Šofranac dodali po jedan.

Narednog vikenda Stari Grad igra poslednju utakmicu u ovoj godini, a u devetom kolu odmeriće snage sa poslednjeplasiranom Palilulom.

Stari Grad – Valjevo 8:17 (2:3, 2:6, 1:4, 3:4)

Stari Grad: Ilić, Lazić, M. Janjić, Savić, Ilić 1, Vasić 1, Arsin, Maljković 1, Acković 3, Blečić, Sarić, A. Janjić 1, Brajević, A. Šofranac 1.

Valjevo: D. Ristić, Stojanović 1, Crepulja 5, I. Ristić, Poznanović, Almasi 1, Čavić 1, Gligorijević 1, Konatar 2, Talaja 2, Bolović 4, Pejić, Jevtić, Zdravković.