Vaterpolisti Starog Grada pobedom su završili 2021. godinu, pošto su u utakmici devetog kola Prve A lige pobedili na Tašmajdanu Palilulu sa ubedljivih 18:3.⁣

Ekipa Branka Pekovića je očekivano lako stigla do pobede protiv poslednjeplasirane Palilule, kojoj je ovo deveti poraz. Posle četiri minuta igre Stari Grad je poveo iz peterca, koji jei skoristio Andreja Šofranac, a isti igrač je samo 20-ak sekundi kasnije duplirao prednost.

Do kraja prvog perioda pogađali su i Luka Arsin, Luka Lazić, Nemanja Ilić i Vukašin Ganić, za ubedljivih 6:0. Na poluvremenu je bilo 8:1 posle golova Nikole Blečića i Uglješe Ackovića, da bi Stari Grad u trećem delu utakmice ponovio igru u napadu iz prve četvrtine i sa novih šest golova je stigao do ubedljivih 14:1, te je rutinski priveo meč kraju.

Istakli su se Ilić, Blečić i Šofranac sa po tri gola, dok su Acković, Ganić i Miloš postigli po dva, a Lazić, Arsin i Andrija Janjić po jedan.

Stari Grad je prvi deo sezone u Prvoj A ligi Srbije završio sa 19 bodova, pa deli treće mesto sa ekipom Banjice.

Tim Branka Pekovića ostvario je šest pobeda, uz jedan remi i dva poraza, a takmičenje će nastaviti krajem januara, kada će u desetom kolu biti gost Bečeja.

Palilula – Stari Grad 3:18 (0:6, 1:2, 0:6, 2:4)

Palilula: Divac, Stojačić, Mišković, Đorđević 2, Bucalo, Gavrilov, Janićijević, Anić, Rafailović, Tomović, Franeta, Milićević, Drobnjak, Ostojić 1. Trener: Marko Janković.

Stari Grad: Vujnić, Lazić 1, M. Janjić 2, Marjanović, O. Ilić 3, Blečić 3, Arsin, Maljković, Acković 2, Ganić 2, Sarić, A. Janjić 1, N. Ilić, A. Šofranac 3. Trener: Branko Peković.