Vaterpolisti Starog Grada utakmicom desetog kola u subotu nastavljaju takmičenje u Prvoj A ligi Srbije. Ekipa Branka Pekovića, koja je u prvih devet kola zabeležila šest pobeda, dva poraza i jedan remi, u prvom meču u ovoj godini gostuje u Bečeju, a u tom meču Stari Grad neće moći da računa na braću Šofranac, Luku i Andreju, koji su napustili klub i sigurno će se osetiti njihov izostanak, s obzirom da su u prvom delu zajedno postigli 50 golova na deset utakmica.

Tokom zimske pauze smo napravili male promene u timu. U decembru nas je napustio Luka Šofranac, dok je po završetku prvog dela sezone iz kluba otišao i Andreja Šofranac. Pojačali su nas bivši mladi igrači Partizana, Ivan Živojinović i Aleksandar Slavković, a vratio se i Mateo Giri sa Malte, koji je već bio član Starog Grada. Svi ostali igrači su tu, ostao je kostur ekipe i borićemo se za što bolji plasman u nastavku sezone – kaže Peković.

Trener prvog tima istakao je da može da bude zadovoljan prikazanim, s obzirom da je ekipa nova i da je u osam od devet mečeva u Prvoj A ligi bila konkurentna.

Mislim da možemo da budemo zadovoljni, jer sve što smo trebali da dobijemo, dobili smo. Nisam zadovoljan utakmicom protiv Valjeva, gde smo podbacili, nismo odigrali kako smo očekivali i mogli da odigramo. Bilo je neizvesno protiv Novog Beograda, gde smo poraženi sa golom razlike, a taj klub je na kraju prvi deo sezone završio sa svih devet pobeda. Utakmica sa Banjicom je bila odlična, neizvesna do samog kraja. Mogli su i oni da pobede, ali i mi, tako da je najrealniji nerešen ishod. Generalno, ovo je nova ekipa, imali smo prošle godine kadrovske probleme i bilo je potrebno vreme da to dođe na svoje mesto. U nastavku sezone idemo na pobedu u svakoj utakmici, to je cilj i za to se spremamo, a videćemo koliko je realno – rekao je Peković i na kraju zaključio da je prošlogodišnja besplatna letnja škola plivanja i vaterpola bila pun pogodak, s obzirom da je dosta dece nastavilo da trenira.

Definitivno je urodilo plodom, uz veliko zalaganje ljudi u klubu. Baza igrača, koja je bila ugrožena prošlogodišnjim događajima, zaživela je, pa su deca ponovo tu. Taj proces nije lak, ali kao što sam i ranije govorio, ova prva godina je godina stabilizuje, što ne umanjuje naše želje i ambicije na svim nivoima, jer želimo da se što pre stabilizujemo.