Vaterpolisti Starog Grada porazom su započeli 2022. godinu, pošto su u desetom kolu Prve A lige Srbije poraženi na gostovanju u Bečeju rezultatom 9:5 (0:1, 1:1, 4:2, 4:1).

Stari Grad je u drugi deo sezone ušao bez braće Šofranac, Luke i Andreje, koji su u prvom delu na deset odigranih mečeva postigli ukupno 50 golova, a kao jedno od tri pojačanja stigao je i povratnik u redove Starog Grada, Mateo Giri. Upravo je mladi igra; sa Malte u u petom minutu utakmice doneo gostima prednost od 1:0. Početkom druge četvrtine domaći su izjednačili preko Nikole Krstonošića, da bi u samoj završnici prvog poluvremena Ognjen Ilić vratio vođstvo Starom Gradu.

U nastavku meča bolji je bio Bečej, koji je preko Krstonošića brzo poravnao, a potom stigao i do preokreta od 4:2, sredinom trećeg dela utakmice. Seriju od tri gola prekinuo je Vukašin Ganić, koji je nešto kasnije iz peterca izjednačio. Međutim, kapiten Bečejaca, Nikola Jović, svega osam sekundi pre kraja tog perioda vratio je vođstvo Bečeju. Sa dva brza gola Luke Boškovića Bečej je stekao tri gola razlike šest minuta pre kraja, a potom su tačku na utakmicu stavili Jović i najefikasniji igrač domaćih, Krstonošić, pa je četiri i po minuta pre završetka susreta bilo 9:4. Stari Grad nije uspeo da vrati neizvesnost, pa je konačnih 9:5 postavio Miloš Janjić u poslednjem minutu.

Ekipa Branka Pekovića u narednom kolu gostuje kruševačkoj Rasini.

Bečej – Stari grad 9:5 (0:1, 1:1, 4:2, 4:1)

BEČEJ :Murašov, Kovačev, Trapara 1, Krstonošić 4, Dobožanov, Pantić, Kuprešak, Velimirov, Kovačev, Bošković 2, Jović 2, Rkman, Ićatović. Trener: Krstonošić.

STARI GRAD: Vujnić, Lazić, M. Janjić 3, Savić, Ilić, Živojinović 1, Arsin, Giri 1, Acković, Ganić 2, Blečić, A. Janjić, Slavković, Marjanović. Trener: Peković.