Vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su sedmi poraz u Prvoj A ligi, a peti u drugom delu sezone. Ekipa Branislava Jerkovića u odloženoj utakmici 15. kola izgubila je na gostovanju od Banjice rezultatom 9:8 (2:2, 5:2, 0:2, 2:2) i trenutno je peta na tabeli sa 22 boda.

Banjica je bolje otvorila meč, povela je sa 2:0 u drugom minutu utakmice, a u drugoj četvrtini je povelai sa 6:2. Stari Grad je u završnici prvog poluvremena ostao bez dvojice igrača, ali je i pored toga ekipa u nastavku pokazala karakter i strpljivom igrom je prišla na samo gol zaostatka krajem trećeg perioda (7:6). Banjica se potom opet odvojila i stigla do 9:6, ali su gosti u poslednjih 80 sekundi sa dva gola prišli ponovo na 9:8 i to je bio konačan rezultat.

Banjica je golom Dimitrijevića povela 1:0, da bi Mušikić ubrzo duplirao prednost. Sredinom četvrtine Giri je postigao prvi gol za Stari Grad, a u poslednjem minutu Živojinović je iz peterca poravnao.

Usledila su sjajna četiri minuta za ekipu Banjice, koja je postigla čak četiri gola i povela 6:2. Nalet je prekinuo Luka Lazić, koji je vezao dva pogotka. Međutim, u tim momentima Stari Grad je ostao bez dvojice važnih igrača, koji su dobili isključenja sa pravom zamene. Najpre je igru napustio Uglješa Acković, a samo dva minuta kasnije i Vukašin Ganić, koji je napravio i peterac, a Banjica je to iskoristila i stigla do 7:4 pred odlazak na odmor.

Starom Gradu je pripala treća četvrtine, u kojoj je smanjio na 7:6, ali u poslednjem periodu su crno-beli ponovo stekli tri gola razlike i nije bilo vremena da Stari Grad anulira tu prednost.

Luka Lazić je predvodio Stari Grad sa tri gola, dok su Ivan Živojinović i Mateo Giri postigli po dva, a Miloš Janjić je dodao jedan.

Banjica – Stari grad 9:8 (2:2, 5:2, 0:2, 2:2)

Bazen Banjica. Sudije: Prlić i Ilić. Isključenja: Banjica 8, Stari grad 8. Peterci: Banjica 2 (2), Stari grad 1 (1).

BANJICA: Sokolovski, Janošević 2, Dimitrijević 1, Mušukić 1, Krstić 4, Bodiroga, Čerkez 1, Gladović, Udovičić, Jauković, Ilić, Radulović, Cerović, Andrijašević. Trener: Čupić.

STARI GRAD: Vujnić, Lazić 3, M. Janjić 1, Sarić, Ilić, Živojinović 2, Arsin, Giri 2, Acković, Ganić, Blečić, A. Janjić, Slavković, Marjanović. Trener: Jerković.