Vaterpolisti Starog Grada pretrpeli su poraz u 16. kolu Prve A lige Srbije i trenutno su peti na tabeli sa 22 boda, dok Mladost iz Pančeva ima bod manje.

Ekipa Branislava Jerkovića poražena je u 16. kolu od ekipe Taša rezultatom 14:12 (3:1, 4:3, 4:6, 3:2) i to je timu sa Dorćola peti poraz u nizu, a sedmi ukupno u Prvoj A ligi Srbije.

I u ovom meču Stari Grad je imao uspone i padove, stizao je prednost rivala, ali nije uspeo da preokrene i osvoji bodove. Poveo je Taš najpre sa 2:0, potom i 3:1, koliko je bilo na kraju prvog perioda. Posle gola Vukašina Ganića, usledila je serija Taša i vođstvo od ubedljivih 7:2.

Nadu pred nastavak utakmice vratili su Mateo Giri i Uglješa Acković, pa je na poluvremenu bilo 7:4. Ganić je svojim novim golom produžio seriju, a potom se raspucao i Ivan Živojinović, koji je sa dva gola doneo izjednačenje (7:7). Domaći nisu uspeli da dođu do potpunog preokreta, dok je Taš prekinuo nalet sa dva gola.

Do kraja susreta Stari Grad je još dva puta dolazio do izjednačenja, ali je uvek falio još jedan korak da domaći dođu do preokreta. U završnici je Taš poveo 14:11 i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Živojinović je bio najefikasniji sa pet golova, dok je Ganić dodao tri.

Stari grad – Taš 12:14 (1:3, 3:4, 6:4, 2:3)

STARI GRAD: Vujnić, Lazić, M. Janjić 1, Živojinović 5, Ilić, Vasić, Arsin 1, Giri 1, Acković 1, Ganić 3, Blečić, A. Janjić, Slavković, Marjanović. Trener: Jerković.

TAŠ: Kukić, Petrović, Žeželj, Drašković 1, D.Janjić 1, Radovanović, Cvetković 4, Živković, Banović 6, Milovanović 1, Jovanić, Danković, Ćirić, Stanojević 1.Trener: Ljubenović.