U pretposlednjem kolu Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada poraženi su na gostovanju u Valjevu rezultatom 10:8.

Gosti su bolje otvorili meč pogotkom Matea Girija, koji je posle izjednačenja Valjeva postigao još jedan gol. Usledila je serija domaćih od tri pogotka i vođstvo od 4:2 sredinom drugog perioda. Međutim, Stari Grad je nastavio odlično da parira ekipi koja ove sezone ima sjajan učinak od 15 pobeda iz 16 duela i do kraja prvog poluvremena je smanjila na 4:3, a zatim je ponovo Giri, svojim trećim golom, pogodio za izjednačenje. Još nekoliko minuta se igralo gol za gol, da bi potom Valjevo prelomilo meč serijom od četiri gola.

Taj zaostatak gosti su prepolovili početkom četvrte četvrtine, ali su do kraja susreta mreže mirovale i domaćin je slavio sa 10:8.

Giri je bio najefikasniji kod Starog Grada sa tri gola, koliko je kod pobednika postigao i Dušan Talaja.

Stari Grad bi pobedom u poslednjem kolu protiv poslednjeplasirane Palilule zadržao peto mesto, pošto kolo pre kraja Beograd i Mladost iz Pančeva imaju bod manje u odnosu na ekipu sa Dorćola. Ekipa Branislava Jerkovića je favorit protiv Palilule, koja je bez bodova ove sezone.

Valjevo – Stari grad 10:8 (3:2, 1:1, 6:4, 0:1)

Bazen Petnica. Sudije: Srećković i Virijević. Isključenja: Valjevo 5, Stari grad 7. Peterci: Valjevo 3 (3).

VALJEVO: Ristić, Stojanović, Bojić, Ristić, Poznanović, Almasi, Čavić 2,  Gligorijević 1, Konatar 2, Talaja 3, Bolović 2, Gligorijević, Milošević, Zdravković. Trener: Dobroslovački.

STARI GRAD: Vujnić, Lazić 1, Janjić, Janić 2, Ilić, Živojinović. Arsić, Giri 3, Marjanović, Janjić 1, Blečić 1, Slavković. Trener: Jerković.