Vaterpolisti Starog Grada sezonu 2021/2022 završili su pobedom. Ekipa Branislava Jerkovića u 18. kolu Prve A lige Srbije pobedila je Palilulu sa ubedljivih 18:8 i na taj način je takmičenje završila na petom mestu sa 25 bodova.

Palilula je već u prvom minutu povela, a pred sam kraj druge četvrtine duplirala je prednost. Međutim, Stari Grad se potom probudio, nanizao je pet golova do sredine druge četvrtine i razlika je u nastavku samo rasla. Sve je bilo rešeno na kraju treće četvrtine, pri rezultatu 11:5.

Najefikasniji u poslednjoj utakmici u Prvoj A ligi Srbije bili su Andrija Janjić i Uglješa Acković sa po tri gola, dok su Luka Lazić, Vukašin Ganić, Ivan Živojinović, Mateo Giri i Nikola Blečić postigli po dva gola.

Klub sa Dorćola ove sezone je ostvario osam pobeda, jedan remi i devet poraza, od kojih je čak sedam pretrpeo u drugom delu sezone. Ekipu su na polusezoni napustili Luka i Andreja Šofranac, koji su bili najraspoloženiji ispred protivničkog gola, a ekipa, koju je u prvom delu sezone predvodio Branko Peković, bila je dodatno oslabljena povredama Dušana Tadića i Aleksandra Vasića.

Pozitivno je da se klub u prethodnih godinu dana stabilizovao posle turbulentnih dešavanja početkom prošle godine. Tokom leta je organizovana besplatna škola plivanja i vaterpola, što je doprinelo da se obnovi broj članova u mlađim kategorijama.

Stari Grad – Palilula 18:8 (1:2, 8:2, 2:1, 7:3)

Stari Grad: Slavković, Lazić 2, M. Janjić 1, Ganić 2, Živojinović 2, Arsin, Giri 2, Acković 3, Šarić, Blečić 2, A. Janjić 3, Vojnić, Marjanović 1.

Palilula: Savkić, Gavrilov, Živković 1, Đorđević 1, Bijelić, Jevremović, Janićijević 1, Đurđević, Tomašević, Đurđević, Franeta 1, Tomović, Aleksić, Pantović 4.