Novi trener Vaterpolo kluba Stari Grad je Vladimir Marković, nekada velika nada jugoslovenskog vaterpola i Partizana, bivši kapiten Crvene zvezde, a sada pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije.

Marković je trenutno u Mađarskoj sa reprezentacijom Srbija, koja od utorka učestvuje na Svetskom prvenstvu. Biće saradnik Dejana Savića i krajem jula, na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu, odnosno krajem avgusta i početkom septembra na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Prvi komentar Markovića bio je:

Sve je kako treba, sklapanje ekipe za narednu sezonu je u završnoj fazi, pri kraju smo.

U prethodnoj sezoni Stari Grad je takmičenje u Prvoj A ligi Srbije završio na petoj poziciji. U prvom delu sezone ekipa je igrala vrlo dobro, ali je u nastavku tim bio oslabljen.

Ambicije su velike, želimo u novoj sezoni da se vratimo u Super ligu Srbije, a kasnije da se klub dalje razvija, da se domognemo evropskih takmičenja i da postanemo ozbiljan klub – rekao je Marković i dodao:

Sa nekim igračima iz prethodne sezone sam već obavio razgovor, dogovorili smo saradnju sa još petoricom, šestoricom vaterpolista i radimo dalje na sklapanju ekipe, uskoro će sve biti poznato.

Pripreme seniorske ekipe Starog Grada počinju sredinom avgusta, a u prvom periodu sa igračima će raditi pomoćni treneri, dok će se kasnije priključiti i Marković.