U subotu je na otvorenom plivalištu SRPC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ održan prvi Starogradski vaterpolo kup, koji je organizovala Opština Stari Grad u saradnji sa VK Dorćol i VK Stari Grad.

Kup je organizovan sa ciljem da se pruži podrška mladim i perspektivnim sportistima, kao i da se doprinese promociji nacionalnog sporta – vaterpola.

Ovog leta organizovali smo besplatnu školu plivanja i vaterpola, na kojoj je učestvovalo više od 100 dece sa naše opštine – istakao je Nedeljko Jovanović, većnik opštine Stari grad i dodao da je ovaj Starogradski vaterpolo kup „kruna“ rada na promociji mladih sportista, zajedništva i pravih vrednosti.

Već drugu godinu zaredom organizovana je kvalitetna besplatana škola plivanja i vateropla za decu uzrasta od 6 do 15 godina koja žele da krenu stopama zlatnih delfina, a koja je rezultirala ovim sportskim susretom. Na kupu na kojem su učestvovali lokalni klubovi Dorćol i Stari grad, kao i Vaterpolo klub Crvena zvezda, koji je i osvojio turnir.

Marko Miličković, ispred Vaterpolo kluba Dorćol naznačio je da će podrška talentovanim polaznicima biti pružana i u budućnosti:

Ovaj kup organizujemo u cilju promocije i pružanju podrške najuspešnijim polaznicima letnje vaterpolo škole, koje ćemo zajedno sa GO Stari grad i ostalim partnerima stipendirati i omogućiti im da dalje nastave da se profesionalno bave ovim sportom.

Kup je podržala, ispred Ministarstva omladine i sporta, pomoćnica ministra za omladinu Snežana Đukić koja je čestitala opštini Stari grad na dobroj organizaciji i želji da deci omogući kvalitetne uslove za bavljenje sportom.