Vaterpolisti Starog Grada plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su u prvoj utakmici u novoj sezoni pobedili Spartak iz Subotice sa 12:8. Protivnik ekipe Vlade Markovića 16. novembra biće Šabac, a pre borbe za četvrtfinale Kupa Srbije, Stari Grad će započeti sezonu i u Prvoj A ligi, gde će već u sredu, u prvom kolu, rival biti Sava.

Subotičani su sredinom prvog perioda poveli 2:0, a prvi gol za Stari Grad u novoj sezoni postigao je juniorski reprezentativac Gruzije, Luka Čikovani. Spartak je održavao dva gola prednosti, vodio je 3:1 i 4:2, a za domaće su do kraja prve četvrtine pogađali Arsenije Mitrović i još jednom Čikovani.

Tek u završnici druge četvrtine Stari Grad je sa dva gola raspoloženog Čikovanija stigao do izjedančenja, pa je na poluvremenu bilo 5:5.

Drugo poluvreme sa dva pogotka otvorio je Mihajlo Pavlović, a seriju Starog Grada nastavili su Čikovani i Uglješa Acković, za ubedljivih 9:5 posle tri četvrtine.

Veliki nalet domaćih Spartak je prekinuo šest minuta pre kraja, ali je odmah Čikovani odgovorio i Stari Grad je do kraja održavao tri do četiri gola razlike.

Čikovani je sa pet golova bio najefikasniji, dok su Pavlović i Mitrović postigli po dva.

Stari grad – Spartak 12:8 (3:4, 2:1, 4:0, 3:3)

Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Nišavić i Piljić. Isključenja: Stari grad 4, Spartak 4. Peterci: Stari grad 1 (1).

STARI GRAD: Belopavlović, Popović, Acković 1, Stamatov, Pavlović 2, Ilić, Arsin, Kujović, Rađen, Mitrović 2, Čikvani 5, Radić 2, Aleksić, Marjanović. Trener: Marković.

SPARTAK: Ćalasan, Varkulja 1, Bulatović, Ivković, Šormaz 2, Lugonja, Ugarković, Jarić, Mičkić, Kovačević, Stojanović 5, Ivković, Todić. Trener: Tešić.