Posle pobede u šesnaestini finala Kupa Srbije, vaterpolisti Starog Grada upisali su trijumf i na početku Prve A lige Srbije, pošto su u prvom kolu pobedili šabačku Savu sa 15:9.

Tim Vladimira Markovića prednost je stekao u prvoj četvrtini, koja je bila veoma efikasna, pa je posle osam minuta domaćin vodio 6:4. Sve je, čini se, bilo rešeno na poluvremenu, posle sjajne igre Starog Grada i ubedljivog vođstva od 10:4. U nastavku je Sava pokušala da se vrati u meč, smanjila je u jednom momentu razliku, ali su domaći vaterpolisti na kraju došli do sigurne pobede.

Ponovo je najefikasniji bio reprezentativac Gruzije, Luka Čikovani, strelac četiri gola, a pratio ga je Arsenije Mitrović sa tri. Po dva puta su precizni bili Marko Ilić, Aleksa Popović, Luka Arsin i Pavle Radić.

Naredni meč klub sa Dorćola igra već u subotu, kada će rival na Tašmajdanu biti ekipa Beograda.

Stari grad – Sava 15:9 (6:4, 4:0, 2:4, 3:1)

Bazen „24.maj MGM“. Sudije: Klisura i Velkić. Isključenja: Stari grad 9, Sava 9. Peterci: Stari grad 3 (2), Sava 2 (2).

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 2, O. Ilić 2, Lazić, Pavlović, M. Ilić, Arsin 2, Kujović, Rađen, Mitrović 3, Čikvani 4, Radić 2, Aleksić, Marjanović. Trener: Marković.

SAVA: Alimpić, Novaković 3, Mićanović 1, Jezifimirović 1, Babić 1, Pantelić 1, Janković, Lazić, Lukić 1, Mičić, Mihailović 1, Davidović, Mijailović, Vidaković. Trener: Mandić