U gradskom derbiju trećeg kola Prve A lige Srbije, vaterpolisti Starog Grada ostvarili su veliku pobedu protiv Zemuna rezultatom 15:12.

Ovom pobedom, Stari Grad je prekinuo niz loših rezultata u duelima sa Zemunom, protiv kojeg je poslednji put trijumfovao pre pet i po godina (15:11). Od tog duela dva gradska rivala su odigrala još osam mečeva, a Zemun je bio bolji u čak sedam, uz jedan nerešen rezultat.

Zemunci su dva puta vodili u prvom periodu, ali je Stari Grad golovima sa igračem više došao do preokreta i vođstva od 4:2 početkom drugog perioda.

Održavali su domaći tu razliku do samog finiša prvog poluvremena, kada je Pavle Radić povisio na 7:4. Od dva do tri gola razlike ekipa Vladimira Markovića imala je i u trećoj četvrtini, da bi šest minuta pre kraja Zemun uneo neizvesnost golom za 10:9. Međutim, brzo su Arsenije Mitrović i Marko Ilić odbili taj nalet i povisili na 12:9. Još jednom je Zemun prišao na gol minusa, ali je Stari Grad sačuvao pobedu.

Najefikasniji je bio Mihajlo Pavlović sa četiri gola, Marko Ilić je postigao tri, a Luka Čikovani, Pavle Radić i Aleksa Popović po dva pogotka.

Stari grad – Zemun 15:12 (3:2, 4:2, 2:3, 6:5)

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 2, O. Ilić, Stamatov, Pavlović 4, M. Ilić 3, Arsin, Kujović 1, Momčilović, Mitrović 1, Čikovani 2, Radić 2, Aleksić, Marjanović. Trener: Marković.

ZEMUN: Tanović, Petrović, Jović 5, Kovačević 2, Knežević 1, Jovanović, Stefanović, Mihailović,Puača, Đurić, Trajković 2, Kovačević, Damjanović, Japundžić 2. Trener: Vukotić.