Vaterpolisti Starog Grada pobedili su ŽAK iz Kikinde rezultatom 10:6, u sedmom kolu Prve A lige Srbije.

Ovom pobedom, Stari Grad se izdvojio na trećem mestu na tabeli sa 14 bodova, dok Zemun ima 15, a Taš 19 bodova.

Ekipa Vladimira Markovića je odlično počela, igrala je u svom ritmu tokom prvog poluvremena i imala je vođstvo od 4:1. Međutim, usledio je pad u igri, što su Kikinđani iskoristili i nadoknadili su rezultatski minus tokom trećeg perioda (5:5). Međutim, Stari Grad je ponovo zaigrao kako treba, pa je serijom golova u poslednjih osam minuta obezbedio trijumf i tako došao do novih bodova.

Aleksa Popović, Luka Čikovani i Mihajlo Pavlović su bili najrasploženiji sa po dva gola, dok su se po jednom upisali Luka Stamatov, Luka Arsin, Nikola Rađen i Arsenije Mitrović.

U narednom kolu, pretposlednjem u ovoj godini, Stari Grad gostuje u Valjevu, a godinu će završiti utakmicom protiv Banjice na Dorćolu.

Stari grad – ŽAK 10:6 (2:1, 2:0, 1:4, 5:1)

Bazen 25.maj MGM. Sudije: Raković i Anđelić. Isključenja: Stari grad 7, ŽAK 3. Peterci: ŽAK 1 (1).

STARI GRAD: Belopavlović, Popović 2, Josijević, Stamatov 1, Pavlović 2, Ilić, Arsin 1, Kujović, Rađen 1, Mitrović 1, Čikovani 2, Radić, Cerović, Marjanović. Trener: Marković.

ŽAK: Bušić, Stojadinov, Naćuk, Zorić, Bodurin 3, Jovanović, Ilić, Radanović 2, Palotaš, Gavranov, Simić, Talaja 1, Stepanov, Vidicki. Trener: Munćan.